Za 15 mjeseci gotova još jedna dvorana u Zagrebačkoj županiji – i to u Graberju Ivanićkom

Nakon 7 milijuna kuna ulaganja obnovljena dvorana SŠ Ivan Švear u Ivanić-Gradu

Uz postojeću zgradu Osnovne škole Josip Badalić u Graberju Ivanićkom počela je gradnja nove sportske dvorane u vrijednosti 11,8 milijuna kuna. Novu jednodijelnu dvoranu površine 1000 m² zajednički financiraju Zagrebačka županija i Grad Ivanić-Grad u omjerima pola-pola, odnosno svaka strana s 5,9 milijuna kuna, a dvorana bi trebala biti u funkciji za 15 mjeseci.

„Kada bude izgrađena, moći ćemo reći da sve osnovne škole na području Ivanić-Grada imaju pripadajuću sportsku dvoranu i samim time jednake uvjete za održavanje tjelesne nastave i bavljenje dvoranskim sportovima“, rekao je prilikom obilaska početnih radova župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić istaknuvši pritom da se u ovom času u Zagrebačkoj županiji grade škole i dvorane u ukupnoj vrijednosti čak 140 milijuna kuna.

Zadovoljstvo početkom radova izrazio je i gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš, zahvalivši pritom Županiji na partnerskoj suradnji i pomoći, dok je Martina Novak, ravnateljica OŠ Josip Badalić koju trenutno pohađa 185 učenika u 12 razrednih odjeljenja, rekla da se radi o povijesnom događaju za ovaj kraj.

„Događaj koji se čekao generacijama otkad je zgrada škole izgrađena 1960. godine“, izjavila je Novak dodavši da Županija svake školske godine ulaže znatna sredstva u školu i time stvara bolje uvjete rada i boravka u njoj. „Promijenjeno je krovište škole, dobili smo novu školsku kuhinju i blagovaonicu, preuređena je informatička učionica, izmijenjene elektroinstalacije,…“, nabrojala je ravnateljica Novak samo dio županijskih ulaganja u tu školu.

Nakon obilaska gradilišta nove dvorane u Graberju Ivanićkom, uslijedio je obilazak dvorane Srednje škole Ivan Švear u Ivanić-Gradu u kojoj su završeni radovi na postavljanju novog dvoranskog parketa, novog sustava grijanja i hlađenja te su obnovljene dvoranske tribine. Investiciju vrijednu 2,9 milijuna kuna u cijelosti je financirala Zagrebačka županija.

„Ovime smo završili i treću fazu obnove ove dvorane kojoj smo nakon novog krova, vanjske stolarije i svlačionica, osigurali i novi sportski pod i tribine s čime ulaganja u ovu dvoranu iznose oko 7 milijuna kuna. Ovako uređenoj dvorani, treninzima i povratku na 'staro normalno' sigurno se najviše vesele učenici ove najveće polivalentne srednje škole u Zagrebačkoj županiji“, rekao je Kožić, dok je gradonačelnik Leš izjavio da je ovom temeljitom obnovom najstarija dvorana u Ivanić-Gradu dobila na multifunkcionalnosti te da se može mjeriti s novosagrađenim objektima.

„U ovoj dvorani nastavu tjelesne kulture nemaju samo naši srednjoškolci nego i učenici Osnovne škole Đure Deželića, što zajedno čini brojku od oko 1000 učenika. Kad tome dodamo i 18 gradskih sportskih udruga jasno je koliko je jedna ovakva obnova bila važna“, rekla je ravnateljica SŠ Ivan Švear Josipa Ilić.