Oslabljena Gorica nije mogla parirati Splitu, u četvrtfinalu na Sonik Puntamiku ili Škrljevo

U zaostaloj utakmici prvenstva Hrvatske za košarkaše Split je kao gost uvjerljivo svladao Goricu s 89:61 te osigurao drugo mjesto uoči doigravanja
Velika Gorica: Utakmica 33. kola prvenstva Hrvatske između Gorice i Splita Marin Tironi/PIXSELL

U zaostaloj utakmici prvenstva Hrvatske za košarkaše Split je kao gost uvjerljivo svladao Goricu s 89:61 te osigurao drugo mjesto uoči doigravanja.

Splićani su se počeli odvajati u drugoj četvrtini, na odmor otišli sa sedam koševa prednosti, a dvoboj je odlučen u trećoj četvrtini kada je gostujući sastav pobjegao na 20-ak koševa razlike pa je četvrta četvrtina bilo tek odrađivanje posla. Toni Perković ubacio je 23 koša za Split, dok je Borna Kapusta postigao 13 poena za Goricu.

Split je ligaški dio natjecanja okončao s omjerom pobjeda i poraza 26-7 te zauzeo drugo mjesto zbog boljeg međusobnog omjera u dvobojima s Cibonom koja je također s 26-7 završila na trećoj poziciji, dok je Gorica s 24-9 završila na četvrtoj poziciji. Još ranije je prvo mjesto uoči doigravanja osigurao Zadar s 29-4.

Odranije se zna kako će u četvrtfinalu Zadar igrati protiv osme Šibenke, sada je poznat i drugi par kojeg tvore Split i Zabok, dok će preostala dva para biti poznata nakon susreta Sonik Puntamika – Šibenka koji je na programu u petak. U slučaju pobjede Puntamike u četvrtfinalu će igrati Cibona – Adria Oil Škrljevo i Gorica – Sonik Puntamika, dok će u slučaju pobjede Šibenke parovi biti Cibona – Sonik Puntamika i Gorica – Adria Oil Škrljevo.

Grad
Hrvatska
Sport
Velika Gorica
Zagrebačka županija