Novosti Sport Događanja

Velika Gorica istaknula kandidaturu za titulu Europskog grada sporta: „Očekujemo pozitivnu odluku“

05.05.2021. / Petar Brnada

U prostoru Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice u utorak je održana prezentacija kandidature Velike Gorice za titulu Europskog grada sporta 2023. godine.

U pripremi prezentacije, Komisiji ACES Europe (The European Capitals and Cities of Sport Federation) dostavljen je opširni projekt sadržan u 14 poglavlja koji je obuhvatio cjelokupno stanje sporta i rekreacije u našem gradu, infrastrukturu, financiranje, organizaciju, brojčane pokazatelje u natjecateljskom i rekreativnom sportu i razvojne planove, priopćili su iz ZŠUGVG.

Pored Bid File koji je dostavljen u ACES Europe članovima Komisije, prezentacija je obuhvaćala PPT prezentaciju i prikaz video materijala nakon kojih su svi članovi Komisije tražili i dodatna pojašnjenja iz pojedinih poglavlja dostavljenih materijala.

-S obzirom na veliko zadovoljstvo članova Komisije predstavljanjem kandidature, za očekivati je konačnu pozitivnu odluku kojom će Velikoj Gorici i službeno biti dodijeljen naslov Europskog grada sporta 2023. godine.

Kompletnu tehničku pripremu prezentacije osigurala je Zajednica športskih udruga Grada Velika Gorica koja je bila i nositelj većeg dijela materijala na čelu sa glavnim tajnikom Darkom Blažinčićem.

U ime Grada prezentaciji su nazočili Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika i Domagoj Ilečić, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove EU, a prisutni su bili i Berislav Čižmek, lobist i direktor konzultantske kuće CBBS d.o.o. te Darko Blažinčić, glavni tajnik ZŠUGVG.

ACES Europe je udruženje sportskih gradova Europe sa sjedištem u Bruxellesu, koje promovira EU programe usmjerene sportu i fizičkoj aktivnosti te dodjeljuje naslov Europski gradovi sporta.

Podijeli