Novosti Sport Događanja

Osijek dolazi u goste, Gorica sve bliže Europi: Volimo ovakve utakmice, volimo izazove

06.05.2021. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice u dobrom raspoloženju ulaze u uzbudljivu završnicu sezone HT Prve lige! Nakon dvije uzastopne prvenstvene pobjede ekipa Siniše Oreščanina učvrstila je treću poziciju s 56 osvojenih bodova, četiri više od Rijeke i osam od Hajduka.

Do povijesnog uspjeha i plasmana u Europu treba još napraviti četiri koraka, a idući izazov Goričane čeka u petak od 19.10 sati, doma protiv Osijeka.

Bijelo-plavi za Dinamom zaostaju velikih sedam bodova, ali i dalje imaju teoretske šanse za osvajanje naslova prvaka i u Veliku Goricu stižu maksimalno motivirani.

"Osijek igra možda i najbolju sezonu u HNL-u, trener Bjelica radi odličan posao. Oni imaju svoje ciljeve, još uvijek su u borbi za naslov prvaka. Mi imamo svoje ciljeve i dat ćemo sve do sebe da izvučemo što više," najavio je strateg Gorice.

Oreščanin se osvrnuo na važnu pobjedu kod Istre: "Nismo imali puno vremena za pripremu, ali situacija je OK. Htio bih još jednom zahvaliti igračima i stožeru na dobro obavljenom poslu u Puli!"

Nakon Osijeka slijedi gostovanje na Poljudu kod Hajduka pa domaći dvoboj s Dinamom, a u posljednjem kolu na rasporedu je utakmice na riječkoj Rujevici, 22. svibnja.

Nadamo se kako će već tada biti jasno da je Gorica izborila nastup u kvalifikacijama za UEFA Konferencijsku ligu.

UCL će izboriti drugi i treći na ljestvici HT Prve lige i pobjednik Kupa, ako će to biti Istra 1961. Ako Rabuzinovo sunce završi u vitrinama Dinama, onda će i četvrta ekipa na kraju sezone izboriti Europu.

Finale Kupa igra se u Velikoj Gorici 19. svibnja.

"Ulazimo u završnicu sezone i čekaju nas četiri najjača protivnika, po tradiciji, po budžetu, ali ne i po tablici. Znamo da nas čeka zahtjevan posao, ali uvijek idemo isto. Volimo ovakve utakmice, volimo izazove," posebno je istaknuo trener Oreščanin, koji neće moći računati na ozlijeđene Suka, Lovrića i Kalika te suspendiranog Hrvoja Babeca.

U posljednjem međusobnom dvoboju, prije dva mjeseca u Gradskom vrtu, završilo je bez pobjednika. Gorica je u prosincu na Gradskom stadionu pod vodstvom Valdasa Dambrauskasa 'razbila' Osječane 4:1, dok je prvi ovosezonski susret u rujnu prošle godine završio slavljem Osijeka (2:1).

"Iz prijašnjih susreta možemo izvući jako puno stvari i neke pouke. Dosta se promijenilo do zadnje utakmice, prije malo više od dva mjeseca. Ide kraj prvenstvo, nakupilo se puno toga, umora. Bit će vrlo zanimljivo, mislim da je prvenstvo jako zanimljivo, fenomenalno za gledati. Napeto je, svatko se za nešto bori, a mi imamo svoj plan i nadamo se kako će uspjeti. Očekujemo da ćemo kontrolirati stvari na terenu, ali sigurno nas očekuje zanimljiva utakmica," zaključio je Oreščanin.

U preostalim susretima 33. kola u petak još Lokomotiva dočekuje Slaven Belupo, a Šibenik igra doma protiv Istre 1961.

U subotu Hajduk gostuje u Varaždinu, a u nedjelju se igra derbi Rijeke i Dinama.

HT PRVA LIGA:
1. Dinamo 32 +48 75
2. Osijek 32 +29 68
3. Gorica 32 +20 56
4. Rijeka 32 +5 52
5. Hajduk 32 +2 48
6. Šibenik 32 -10 32
7. Slaven Belupo 32 -13 31
8. Varaždin 32 -28 27
9. Lokomotiva 32 -29 26
10. Istra 1961 32 -24 25

 

Podijeli