koalicijska lista

Grbin: Jelušić jedini može uvesti reda u Velikoj Gorici

07.05.2021 u 15:21

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u petak je posjetio Veliku Goricu kako bi dao podršku kandidatu za gradonačelnika Ivi Jelušiću (SDP, GLAS, HSS) za kojega je rekao da jedini može uvesti reda u tom gradu, gdje vlada strah i netransparentna koruptivna politika

"U Velikoj Gorici danas je nemoguće dobiti posao ako nisi umrežen, ako nisi povezan u 'kliku' koja vertikalno seže od Vlade preko Zagrebačke županije do Velike Gorice. Jedini tko u to može uvesti reda je naš kandidat Ivo Jelušić", istaknuo je Grbin dajući podršku koalicijskoj listi i zajedničkom kandidatu SDP-a, GLAS-a i HSS-a za gradonačelnika Velike Gorice.

Upozorio je pritom na posljedice sadašnje politike jer se poslovi odugovlače, koštaju više, a sutra ćemo, kaže, morati plaćati penale i vraćati novac iz Europskih fondova za projekte koji nisu napravljeni transparentno, na vrijeme i po zakonu.

Oslikavajući stanje u gradu, Jelušić je rekao da je gorički HDZ, sve ispod radara, upropastio tržni centar koji su predali u ruke privatnika, upropastili su komunalno poduzeće, a na putu su da upropaste i projekt aglomeracije.

"U Velikoj Gorici vlada strah. Ljudi se boje ako nisu umreženi s njima, boje se za svoj posao, za svoju egzistenciju“,ustvrdio je Jelušić.

Situaciju je ilustrirao primjerom koji je, kaže, i sam doživio. "Poslali su mi poruke: 'Neka Jelušić ne kritizira puno i ne govori, jer policija je naša i dobri smo s vrhom Ministarstva unutarnjih poslova'. Oni bi i hapsili kandidate i protivnike samo da ne pobijede ili ne progovore istinu“, rekao je.

Lokalne HDZ-ovce nazvao je "dnom dna hrvatske politike i dnom dna HDZ-a". "Da im neki u HDZ-u znaju što rade, posramili bi ih se“, rekao je.

Velika Gorica zaslužuje reda, poručio je Jelušič uvjeren da će građani na lokalnim izborima 16. svibnja HD-u reći "Dosta".