Novosti Sport Događanja

U punom jeku radovi u Tomaševićevoj: "Ovaj dio grada bit će neprepoznatljiv"

10.05.2021. / Maja Peranić

Radovi u Tomaševićevoj ulici u Velikoj Gorici u punom su jeku. Nakon više od pola stoljeća ova ulica napokon je dočekala svoju potpunu rekonstrukciju.

Podsjetimo, rekonstrukcija Tomaševićeve obuhvaća izgradnju kolničke konstrukcije s oborinskom odvodnjom u dužini od 232 metra i širine kolnika 6 metara s jednostranom pješačkom stazom širine 1,25-3 metra s južne strane, te zaštitnog zelenog pojasa sa sjeverne strane.

-Napravit ćemo nova parkirna mjesta gdje će biti odrađeni svi oni radovi koje su zahtijevali stanari i sami predstavnici zgrada, a govorimo o prilaznim ulazima prema zgradama, prema garažama koje su tamo i prema parkirnim mjestima-naglašava v.d. gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Ukupno je projektirano 48 parkirališnih mjesta od kojih su 3 parkirališna mjesta za osobe s invaliditetom. U sklopu rekonstrukcije planirana je i pješačka staza koja je odvojena od kolnika uzdignutim betonskim rubnjakom, a duž trase sa sjeverne i južne strane kolnika predviđena su spomenuta parkirališta.

Investicija je vrijedna 3,1 milijun kuna, a Ačkar je posebno naglasio kako će se na adekvatan način riješit oborinska odvodnja. VG Vodoopskrba će napravit će i zamjenu postojećeg vodoopskrbnog cjevovoda u Tomaševićevoj ulici s kućnim priključcima.



-U nekim gradovima se znalo dešavati da je nakon radova neadekvatno riješena oborinska odvodnja. Ovim projektom ona je obuhvaćena tako da građani neće imati problema ni za jačih oborina-kazao je Ačkar.

Dodatno će biti napravljena i sanacija kolničke konstrukcije u dužini od 90 metara ulice koja vodi prema dječjem vrtiću uz sanaciju pješačke staze u dužini od 80 metara, a na zahtjev stanara na kolniku će se ugraditi ploha za smirivanje prometa. Radovi na rekonstrukciji Tomaševićeve trajat će 70 dana, a Ačkar zahvaljuje građanima na strpljenju.

-Zahvaljujemo građanima na strpljivosti, a posebno roditeljima kojima je zbog radova otežan prilaz dječjem vrtiću. Tako da molimo za malo strpljenja, a nakon toga Tomaševićeva će zajedno s Cvjetnim naseljem, gdje je već napravljeno i asfaltirano polivalentno igralište, odbojka na pijesku i sportski centar, novi područni objekt Dječjeg vrtića Žirek, bit će nova slika našeg grada. U konačnici moramo tu naglasiti i energetski obnovljene zgrade unazad nekoliko godina, što stvarno pokazuje koliko taj kvart neće biti prepoznatljiv s obzirom na prethodno razdoblje-kazao je Ačkar. 

 

Podijeli