Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica kreće s pilot projektom odvojenog sakupljanja otpada na kućnom pragu


Velika Gorica kreće s pilot projektom odvojenog sakupljanja otpada na kućnom pragu

Posljednjih mjeseci u Velikoj Gorici užurbano se radilo na uspostavi novog, cjelovitog sustava gospodarenja otpadom, kako bi se stvorili svi preduvjeti za početak provedbe pilot – projekta odvojenog sakupljanja svih glavnih vrsta otpada na kućnom pragu. Provedba projekta započinje 1. veljače i traje do 30. travnja.

Svrha provedbe pilot – projekta je prikupljanje informacija i podataka potrebnih za uspostavu cjelovitog i učinkovitog sustava prikupljanja i odvoza miješanog i biorazgradivog komunalnog otpada i reciklabilnih vrsta otpada (staklo, papir, PET i MET ambalažnog otpada). Na ovaj se način želi utvrditi model naplate javne usluge gdje je kriterij za obračun cijene javne usluge zapremina spremnika za miješani komunalni odnosno biorazgradivi komunalni otpad pomnožena s evidentiranim brojem pražnjenja tog spremnika u obračunskom razdoblju od jednog mjeseca.

Tijekom provedbe pilot – projekta elektronskim putem će biti bilježene količine miješanog komunalnog otpada koje korisnik preda u obračunskom razdoblju. Za potrebe evidentiranja broja pražnjenja spremnika za miješani komunalni otpad, spremnici su opremljeni identifikacijskim čipom koji će omogućiti bilježenje izvršenog pražnjenja spremnika uređajem instaliranim na kamionu za odvoz otpada.

 

  • Pilot projekt odvojenog prikupljanja otpada
  • VG Čistoća

    Festival znanosti 2024.