FOTO: Ljetopis Grada Velike Gorice čuva goričku povijest od zaborava

U prepunoj vijećnici Pučkog otvorenog učilišta sinoć je predstavljeno 15-to izdanje Ljetopisa Grada Velike Gorice, u kojem su autori, a u izradi ovogodišnjeg Ljetopisa sudjelovalo je njih četrdeset koji su obradile širok spektar tema, kojima su dočarali život grada. Ljetopis grada Velike Gorice danas predstavlja, malo bogatstvo goričke povijesti, jer u njemu se obrađuju teme iz povijesti, kulture, društvenog života i sporta, gdje se mogu pronaći brojne zanimljivosti i podaci, koji su zapisano na jednom mjestu.

-Mi ovdje u Učilištu volimo nazivati ljetopis svojevrsnom enciklopedijom, i to ne činimo bezrazložno. Upravo, će Ljetopisi jednoj studentici poslužiti kao izvor informacija za izradu diplomskog rada- kazala je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Anita Pišković.

Pod uredničkom palicom Miljenka Muršića, koji je uredio posljednjih pet Ljetopisa, ove godine priloge je pripremilo četrdeset autora, a sam Ljetopis obogaćen je i s 300 fotografija, što mu daje dodatnu težinu i vrijednost.

-Kada se sagleda cijeli Ljetopis, onda je to je jedna ukomponirana cjelina u kojoj svatko može pronaći nešto za sebe. Hvala svima koji su na bilo koji način dali svoj obol ovogodišnjem ljetopisu- rekao je urednik Miljenko Muršić, kojem je ovo bio posljednji Ljetopis kojeg je odradio kao urednik, budući da uskoro odlazi u mirovinu.

Uz Muršića, okupljenim posjetiteljima svoje priloge predstavili su Ljubica Muršić, Ana Katulić, Filip Margić i Miroslav Grahovac.

-I ovaj Ljetopis je uspio što pokazuje puna dvorana- istaknuo je zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

Svoj obol ovoj večeri dao je i Tamburaški sastav To je to, koji je izveo splet tradicionalnih turopoljskih pjesama.

  • Ljetopis Grada Velike Gorice
  • POU Velika Gorica