Još proljetos HNK Gorica i Kurilovec izborili su finale Kupa Nogometnog saveza Zagrebačke županije. Gorica je ulazak u finale ostvarila pobjedom u Vrbovcu, dok je Kurilovec u lutriji jedanaesteraca bio s(p)retniji od Dugog Sela.

Prvotno je finalna utakmica trebala biti odigrana početkom lipnja, no kako je Gorici već završilo prvenstvo, dogovorom klubova odlučeno je da taj susret bude odigran uoči početka nove sezone. Odluka o pobjedniku past će tako 21. kolovoza na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici.

-Za sada je odlučeno da se finalna utakmica igra u Velikoj Gorici. Moja je želja da to bude noćna utakmica i spektakl, jer pod svjetlima reflektora u jednoj službenoj utakmici po prvi bi puta igrala dva naša domaća kluba- kratko nam je rekao predsjednik goričkog prvoligaša Nenad Črnko.

Do tog susreta ostalo je još mjesec dana u kojima Goričane očekuje itekako pakleni prvenstveni raspored, koji im već u nedjelju donosi domaći susret protiv Osijeka, za koji će trener Sergej Jakirović momčad testirati u prijateljskom susretu protiv makedonskog prvoligaša Vardara. Utakmica na Gradskom stadionu igra se u utorak u 17,30 sati.

Objava Finale županijskog Kupa na Gradskom stadionu 21. kolovoza pojavila se prvi puta na 01Portal.