Prijava

Vaša prijava

VELIKO IZNENAĐENJE: Trećeligaš Kurilovec bolji od prvoligaša Gorice!


Trećeligaš Kurilovec pobijedio je prvoligaša Goricu u finalu Kupa Nogometnog saveza Zagrebačke županije boljim izvođenjem jedanaesteraca, nakon što je utakmica u regularnom vremenu završena neodlučenim rezultatom 2:2! Veliko iznenađenje? Samo za one koji nisu bili na stadionu, jer momčad trenera Perice Vidaka odigrala je disciplinirano, bila je ravnopravna u većem dijelu susreta i u završnici susreta zasluženo izjednačila.

Kurilovec je došao u vodstvo nakon brzog napada preko desnog boka i niskog ubačaja, a Maks Slunjski je mirno poentirao iz blizine. Gorica je odmah uzvratila i izjednačila preko Cherifa Ndiaye, koji je ubačaj Kristijana Lovrića iz prekida glavom poslao pod gredu. Lovrić je u 36. pogodio gredu, a dvije minute kasnije isti igrač je s lijeve strane pogodio suprotne rašlje za vodstvo 2:1.

Nakon odmora Gorica je imala nekoliko izglednih prigoda koje nije uspjela realizirati i tako je utakmica ostala ‘otvorena’. Trećeligaš je u završnoj fazi susreta uspostavio ravnotežu na terenu i uspio izjednačiti. Razigrani Marin Matoš (puno bolji u drugom nego u prvom poluvremenu) uputio je siloviti projektil u 78. minuti koji je završio u rašljama za 2:2.

Pokušaji prvoligaša da riješi susret u regularnom vremenu nisu uspjeli i pobjednik je riješen udarcima s 11 m. Kurilovčani su bili vrlo sigurni i pogađali, a vratar Luka Bogović u posljednjoj je seriji obranio udarac Nemanje Ljubisavljevića i tako svojoj momčadi donio veliki trofej.

Pehare i medalje igračima finalista uručivali su Nenad Črnko, predsjednik NSZŽ-e i tajnik Mladen Žugec, a ceremonijal je vodio Željko Mihalj, predsjednik NSVG-a.

KUP NOGOMETNOG SAVEZA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE – FINALE 
HNK GORICA – NK KURILOVEC (2:1), 6:7-11m
Velika Gorica. Gradski stadion. Gledatelja 250. Srijeda, 21.08.2019., 18 sati. Sudac: Ivan Antunović (Velika Gorica). Pomoćnici: Ivan Mihalj (Velika Gorica) i Dominik Benković (Zaprešić). Delegat: Tomislav Lukšić.

STRIJELCI: 0:1 – Slunjski (27), 1:1 – Ndiaye (30), 2:1 – Lovrić (38), 2:2 – Matoš (78). Jedanaesterci: pogotke za Kurilovec postigli su Čunčić, Kelava, Sedlaček, Matoš i Mandura, za Goricu su pogodili Ndiaye, Babec, Čanađija i Špičić, u posljednjoj seriji udarac Ljubisavljevića obranio je Bogović.
HNK GORICA: Čović, Čelić, Hamad (od 46. Čepo), Mathieu (od 46. Čanađija), Ljubisavljević, Babec, Marina (od 46. Zorica), Špičić, Ćosić (od 68. Krznarić), Lovrić, Ndaye. Trener: Sergej Jakirović.
NK KURILOVEC: Bogović, Šarić (od 90. Stiplošek), Kelava, Povoljnjak (od 46. Sedlaček), Slunjski, Mandura, Spudić (od 64. Čurek), Matoš, Čunčić, Rajić, Karabatić. Trener: Perica Vidak. 

Objava VELIKO IZNENAĐENJE: Trećeligaš Kurilovec bolji od prvoligaša Gorice! pojavila se prvi puta na 01Portal.