2000-tih godina Velika Gorica je imala respektabilan ženski nogometni klub, Radnik ’99 koji je pod vodstvom Gordane Šćetko bio među najboljim hrvatskim ekipama. Nažalost, klub je nakon nekog vremena otišao u ropotarnicu povijesti, a s idejom ponovnog oživljavanja ženskog nogometa krenuo je Dean Klafurić, osnovavši Ženski nogometni klub Gorica, koji je bio kratkog vijeka.

Šest godina kasnije, u turopoljskoj metropoli javila se potreba za ženskim nogometom, te sutra s prvim treninzima kreće Ženski nogometni klub Gorica, koji će djelovati pod okriljem HNK Gorice, te će svoje aktivnosti obavljati na Gradskom stadionu.

Pod vodstvom trenera Marka Uzelca radit će nogometašice rođene između 2003. i 2010. godine, a kadetska ekipa ŽNK Gorice odmah će se i uključiti u natjecanje u sklopu 2. HNLŽ Centar. U ovoj fazi predviđena su tri treninga na tjedan, a prijave su i dalje otvorene.
Sve zainteresirane djevojke rođene nakon 2003. godine mogu se javiti na broj telefona 099/2646-570 (Darko Blažinčić) i uključiti se u rad kluba.

Objava Ženski nogomet se vraća u Veliku Goricu pojavila se prvi puta na 01Portal.