Gastro Turopolja navršio je svoju punoljetnost. Šetalištem Franje Lučića te platoom ispred Muzeja Turopolja tijekom jučerašnjeg dana širio se miris hrane, a na brojnim štandovima mogle su se kušati brojne delicije.

Turopoljska kotlovina, turopoljski pajcek, razni specijaliteti goričkih ugostitelja, lovački gulaš, šaran na rašljama, „jela naših baka“, riba i plodovi mora, kao i razne slastice bili su tek dio onoga što se moglo kušati.

-Želimo pokazati da u Turopolju ima puno kvalitetne ugostiteljske ponude i da se, zapravo, svaki dan može doći u Veliku Goricu na ukusan ručak, kao i na druženje!- poručila je direktorica Turističke zajednice Milada Mesarić.

Ova manifestacija itekako je značajna i za turistički razvoj Zagrebačke županije, koja je itekako poznata po brojnim gastronomskim manifestacijama.

-Gastro Turopolja svojom punoljetnošću dobiva veliki značaj i sigurno je jedan od zamašnjaka razvoja turističke ponude u Velikoj Gorici i Zagrebačkoj županiji- rekla je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.

Natjecateljski draž Gastru daje natjecanje u spravljanju kotlovine, koje je ove godine bilo najbrojnije do sada. Čak 37 ekipa okušalo se u spravljanju kotlovine, a prema ocjenama stručnog žira u kojem su bili Tomislav Špiček i Ante Martić najbolju kotlovinu napravili su članovi DVD-a Velika Gorica.

-Ponovno se pokazalo kako je Gastro Turopolja jedna od naših najmasovnijih manifestacija, koja se održava u pravo vrijeme na pravom mjestu. Ova lokacija je potvrdila sva naša očekivanja. Raduje veliki odaziv ugostitelja koji nam dolaze iz gotovo svih dijelova Hrvatske, dokaz je ti kako je Gastro prepoznata manifestacija- poručio je gradonačelnik Barišić, koji kao i brojni posjetitelji nije mogao odoljeti zovu turopoljske kotlovine.

Uz natjecanje u pripremanju kotlovine, održan je i prvi Gospodarski sajam te Dani meda, a kako je to jučer izgledalo možete pogledati u našoj FOTOGALERIJI.

Objava GASTRO TUROPOLJA ZA PRSTE POLIZATI – DVD Velika Gorica spremila najbolju kotlovinu pojavila se prvi puta na 01Portal.