Prijava

Vaša prijava

Dražen Barišić: Nastojimo pratiti ritam razvoja Hrvatske kroz našu Veliku Goricu i obrnuto


Na aktualnoj sjednici goričkog Gradskog vijeća, predstavljeno je izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje od siječnja do lipnja tekuće godine.

– U tom izvješću pobrojani su razni projekti koji se nastavljaju jedni na druge. Neki od njih počinju u jednom dijelu godine, a završavaju u drugom, tako da su u izvješću navedene faze koje su u tom trenutku bile, iako su sada već mnogi od njih u završnom stadiju ili potpuno završeni, rekao je uvodno Barišić.

U prvom polugodištu 2019., naglasak je ponovno bio stavljen na gospodarstvo, s obzirom na to da je upravo ono generator sveg drugog razvoja. Kako je istaknuo gradonačelnik, jačanjem gospodarskih kapaciteta i provođenjem brojnih programa, Grad potiče dolazak investitora, dok geografska pozicija i prometne pretpostavke Velike Gorice, ali i spremnost te uigranost upravnih odjela pridonosi vrlo brzoj i kvalitetnoj realizaciji projekata.

– Izdvojio bih dolazak i realizaciju investicija Kamgrada i Atlantic Grupe, pa i Hrvatske pošte kojim smo pokazali da doista možemo u vrlo kratkom vremenu riješiti i najzahtjevnije projekte. U tijeku su i mnogi projekti koji će uskoro biti vidljivi jer je ishođenje njihove dokumentacije pri samome kraju, pa ćemo tako početkom sljedeće godine svjedočiti novim i velikim investicijama na području našega grada, poručio je Barišić te pritom čestitao tvrtki Meridijan 16, koja je jedina u Hrvatskoj dobila međunarodni zeleni certifikat i otvorila novu dimenziju promišljanja gospodarstva, kao i logističkih te proizvodnih centara.

Nadalje, Grad je potpisao sporazum sa Z-Run Well Ton Industryjem, kompanijom iz Pekinga, koji se tiče ulaganja u sportsku infrastrukturu na području Velike Gorice poput izgradnje kampa s pratećim sadržajima i nogometne akademije.

– Kad smo već kod sporta, spomenut ću da su u prvom polugodištu ove godine pokrenuti brojni vrlo uspješni programi na gradskom bazenu za sve uzraste. Paralelno s tim, dok raste broj korisnika, uspjeli smo ishoditi dokumentaciju za sljedeću fazu, a to je izgradnja vanjskih bazena. Taj kompleks će početkom 2021. godine dobiti jednu sasvim drugu fizionomiju. 

Nastavno se gradonačelnik osvrnuo i na uložene napore kod rješavanja razvrstavanja otpada na kućnom pragu, rekavši da se u gradu reciklira 50 posto otpada, kao i da je pilot projekt VG Čistoće iznio konkretne pokazatelje za nadolazeće razdoblje.

– Nastojimo pratiti ritam razvoja Hrvatske kroz našu Veliku Goricu i obrnuto. Nadam se da to radimo u jednom harmoničnom ritmu i da će tako biti ubuduće, zaključio je Barišić.

Objava Dražen Barišić: Nastojimo pratiti ritam razvoja Hrvatske kroz našu Veliku Goricu i obrnuto pojavila se prvi puta na 01Portal.