Prijava

Vaša prijava

Ivici Hercegu nagrada za životno djelo


Na svečanosti u Svetom Ivanu Zelini Ddodijeljene su nagrade najboljim učenicima-sportašima u protekloj školskoj godini.

U konkurenciji učenika osnovnih škola, u kategoriji petih i šestih razreda najuspješniji su rukometašica Dora Nizek, učenica OŠ Dragutina Domjanića iz Svetog Ivana Zeline, i Dorian Gorički, učenik OŠ Bogumila Tonija iz Samobora. Dorian se natjecao u judu, odbojci, rukometu i atletici. U kategoriji sedmih i osmih razreda najbolji su Dora Jurković, učenica OŠ Bogumila Tonija iz Samobora, natjecala se u atletici, odbojci i gimnastici, i Leonard Kirin, sada srednjoškolac, a u prošloj školskoj godini učenik OŠ Bogumila Tonija iz Samobora. Sudjelovao je na natjecanjima iz atletike, odbojke, plivanja, krosa, a bio je i član školske futsal ekipe.

U konkurenciji učenika srednjih škola najboljima su proglašeni rukometašica Ema Hasan, učenica SŠ Ivana Šveara iz Ivanić-Grada, i Matija Kuhar, učenik Srednje strukovne škole Samobor. Kao član školske ekipe Matija je sudjelovao na natjecanjima u krosu, atletici i rukometu.

Najbolje ekipe u kategoriji 5. i 6. razreda su ženska rukometna ekipa ŠSD “Mladost” OŠ Dragutina Domjanića iz Svetog Ivana Zelina i muška futsal ekipa ŠSD “Valentin” II OŠ Vrbovec, a u kategoriji 7. i 8. razreda ženska i muška judo ekipa ŠSD “Bogumilac” OŠ Bogumila Tonija iz Samobora. U konkurenciji srednjih škola, najbolje su rukometašice ŠSD “Mladost” SŠ Ivana Šveara iz Ivanić-Grada, muška badminton ekipa ŠSD “Velgor” SSŠ Velika Gorica i stolnotenisači ŠSD “Zrakoplovac” Zrakoplovno-tehničke škole Rudolfa Perešina iz Velike Gorice. Najbolja školska športska društva su ŠŠD “Bogumilac” OŠ Bogumila Tonija iz Samobora i ŠŠD “Martin” SŠ Dugo Selo.

Najboljim sportašima u konkurenciji učenika s intelektualnim teškoćama proglašeni su Alan Velić (Centar za odgoj i obrazovanje Lug), Tomislav Jelinčić (Centar za odgoj i obrazovanje Lug), Luka Roviščanec (Srednja škola Ivana Šveara, Ivanić-Grad) i Viktorija Makarun (OŠ Samobor).

Priznanja su uručena i učiteljima tjelesne i zdravstvene kulture. Nagradu za životno djelo primio je Ivica Herceg (OŠ Eugena Kvaternika, Velika Gorica), nagradu za posebno istaknuti pedagoški rad Ines Bohaček (OŠ “Ljubo Babić”, Jastrebarsko), a nagradu  za poseban doprinos u školskom sportu u protekloj godini Ines Jerčinović (također OŠ “Ljubo Babić”, Jastrebarsko).

Nagrađeni su i učitelji koji su otišli u mirovinu – Stevan Pribić (OŠ Eugena Kumičića, Velika Gorica), Željko Idžojtić (OŠ Jakovlje), Nada Pelaić (Ekonomska škola Velika Gorica) i Davor Štibrić (SŠ Ivana Šveara, Ivanić-Grad). Posebno priznanje, za organizaciju sedam festivala Univerzalne sportske škole na području Zagrebačke županije, primio je ravnatelj OŠ Šćitarjevo Mario Ivić.

 

Objava Ivici Hercegu nagrada za životno djelo pojavila se prvi puta na 01Portal.