Prijava

Vaša prijava

PROSINAC U GORICI – U nedjelju Sarmijada


Uz gangu, bećarac, drmeš, pjesme i plesove bosanske Posavine kreće 2. Sarmijada. U sklopu Adventa u Velikoj Gorici tri udruge u nedjelju organiziraju Sarmijadu na kojoj će se kuhati 750 sarmi.

Na Sarmijadi, koja će se održati Ispred centra za posjetitelje, kod Muzeja Turopolja, sudjelovat će KUD Čiče iz Novog Čiča, Udruga bosanskih Posavljaka iz Zagreba te Udruga Turopoljska tradicija iz Kosnice.

-Kuhat ćemo 750 sarmi koje će točno u podne biti kuhane i spremne za sve posjetitelje po cijeni od 20 kuna. Osim što ćemo našim posjetiteljima ponuditi sarmu, pripremili smo i degustaciju drugih jela i pića te bogat kulturno zabavni program, koji će biti prošaran gangom, bećarcima, drmešom te pjesmama i plesovima bosanske Posavine. U goste nam dolazi i HKUD Biloševica – Rosno – Dužica iz BiH koji će nastupiti s hercegovačkom gangom, otkrivaju organizatori. Također najavljujemo i treću humanitarnu Sarmijadu, koja će se održati 15. prosinca na istom mjestu. Kao što već znate da su se naši građani uključili u humanitarnu akciju skupljanja novčanih sredstava za sestre Lorenu i Ivu, tako ćemo i mi dati svoj doprinos ovoj hvale vrijednoj akciji- otkrivaju organizatori.

Objava PROSINAC U GORICI – U nedjelju Sarmijada pojavila se prvi puta na 01Portal.