Besplatni klizanjem na klizalištu kod Muzeja Turopolja, vatrenim iznenađenjem, kao i dolaskom Svetog Nikole, ali i Krampusa službeno je otvorena adventska manifestacija i u Velikoj Gorici „Prosinac u Gorici“, koji i ove godine svakodnevno donosi bogati program.

Osim klizališta na kojem će biti moguće besplatno klizanje i sljedećeg petka kada se slavi Dan Grada, mališani će besplatno moći klizati i tijekom školskih praznika u vremenu od 9 do 13 sati. Uz klizalište ispred Muzeja Turopolja vas očekuje i Vilenjački poligon gdje će mališani moći sudjelovati u raznim igraonicama, radionicama te pogledati raznolike lutkarske i mađioničarske predstave. Nezaobilazno je i Božićno selo u kojem će se program svakodnevno održavati od 16 do 20 sati.

-Ova lokacija pokazala se jako uspješnom, kao što vidite ovdje ima dosta naših sugrađana, a tako će vjerujem biti i narednih dana. Dobar glas o ovoj našoj manifestaciji se pročuo, jer ovdje imamo jedan topli ambijent, koji za svakoga nudi ponešto. Vjerujem kako će svi biti zadovoljni- ispričao nam je gradonačelnik Dražen Barišić.

Brojne lokalne delikatese i razne suvenire pronaći ćete na božićnom sajmu radnim danom od 16 do 22 sata te vikendom od 9 do 23 sata, a svi zainteresirani u Muzeju Turopolja mogu razgledati i PerunBOŽIĆ – čarolija zaboravljenih priča i narodnih predaja. 

Objava FOTO: I službeno je započeo “Prosinac u Gorici” pojavila se prvi puta na 01Portal.