Kadetkinje ŽRK Udarnik i ove će godine biti sudionice Državnog natjecanja koje će se od 5. do 8. ožujka održati u Poreču. Za igračice kurilovečkog kluba ovo će biti treći uzastopni nastup na završnici.

Konačna potvrda plasmana na Državno prvenstvo stigla je jučer u posljednje krugu Državne lige gdje su rukometašice Udarnika ostvarile dvije uvjerljive pobjede protiv Arene (30:20) te Umaga (26:17). S omjerom od šest pobjeda i četiri poraza osigurano je četvrto mjesto, posljednje koje vodi u Poreč.

-Sjajan rezultat. Po treći puta smo osigurali završno natjecanje. Ovoga puta i uz dozu sreće, jer u posljednjem krugu su nam se poklopili i neki rezultati- kaže nam trener Josip Mesnik, koji je vođenje ekipe preuzeo od Saše Vučića, koji je s ekipom bio u prvom dijelu sezone, prije nego li je preuzeo brigu o kineskoj vrsti koja boravi u Zagrebu.

Državna završnica igra se od 5. do 8 ožujka uz sudjelovanje 12 najboljih ekipa iz Hrvatske. Već sam plasman veliki je uspjeh, no trener Mesnik želi i korak dalje.

-Želja nam je svakako proći grupu. Tko zna ako nas pomazi ždrijeb, zašto ne bismo igrali i u polufinalu- zaključio je Mesnik kojeg smo ulovili prije odlaska u Graz, gdje naši reprezentativci večeras od 20,30 sati igraju posljednju utakmicu prvog dijela Europskog prvenstva protiv Srbije.

Objava Kadetkinje Udarnika osigurale treću Državnu završnicu pojavila se prvi puta na 01Portal.