Prijava

Vaša prijava

AGLOMERACIJA VELIKA GORICA – U Lukavcu otvoreno treće gradilište


Krajem prošle godine otvaranjem gradilišta u Mraclinu i Kobiliću započela je realizacija najvećeg komunalnog projekta u Velikoj Gorici- Aglomeracije Velika Gorica. Danas je u Lukavcu otvoreno i posljednje treće gradilište, koje uz Lukavec obuhvaća Veliku Mlaku te sjeverni dio Velike Gorice.

-Ovdje će se rekonstruirati 14 kilometara postojećeg cjevovoda, a izgradit će se i 11 kilometara novog kanalizacijskog cjevovoda. Benefit kojeg dobivaju građani su 763 besplatna priključka na kanalizacijsku mrežu, a u sklopu toga doći će i rekonstrukcija prometnica- istaknuo je direktor Vodoopskrbe Tomislav Jelisavac koji je pozvao mještane na strpljenje narednih mjeseci.

-Sada ćemo rekonstruirati cijelo selo, sve ulice će dobiti kanalizacijsku mrežu i besplatne priključke. S time će se steći uvjeti za preasfaltiranje ulica, čime dobivamo novo staro selo, Lukavec. Ista priča će biti i po ostalim mjestima. Kroz koju godinu tako ćemo dobiti novo komunalnu kvalitetu života, ali i nova sela, što će se reflektirati na bolji suživot u tim naseljima- kazao je gradonačelnik Dražen Barišić, koji se zahvalio svima na strpljenju.

Mještani Lukavca napokon su dočekali i taj trenutak, da započnu toliko očekivani radovi na kanalizacijskoj mreži, koji se mogu očekivati tijekom ožujka.

-U ime svakog mještanina Lukavca mogu reći da smo izuzetno sretni i zadovoljni što ovaj projekt koji je od velikog značaja za Lukavec napokon kreće- rekao je predsjednik Mjesnog odbora Lukavec Andrija Rotim.

Izvođač radova teških 89,3 milijuna kuna na ovoj cjelini je Roco Commerce iz Livna, koji je izvođač radova i na cjelini Donjeg Turopolja.

Ovom prilikom direktor VG Vodoopskrbe Tomislav Jelisavac najavio i da su u završnoj fazi izrade tendera, odnosno da su prošli sve cjeline od nadležnih Ministarstva, Hrvatskih voda i ostalih, kao kontrolnih agencija za radove na pročistaču.

-To će biti kruna svega ovoga, jer ćemo imati pročistač koji će biti najsuvremeniji i najbolji u Hrvatskoj- kazao je Jelisavac za kraj.

Objava AGLOMERACIJA VELIKA GORICA – U Lukavcu otvoreno treće gradilište pojavila se prvi puta na 01Portal.


Gorica dočekuje VROS

KORIZMENI KONCERT UZ RECITACIJE ELEGIJA RAJMUNDA KUPAREA