Prijava

Vaša prijava

FOTO: Kroz mjesec dana novim Kučkim mostom


Osim gradilišta u Mraclinskoj Dubravi gdje su u tijeku radovi na novoj prometnici koja će rasteretiti promet kroz središte naselja te povezati Industrijsku zonu i odlagalište otpada s D30, drugo veliko gradilište je ono u Kučama, gdje se kraju privode radovi na Kučkom mostu.

-Prije je tu bio drveni pet tonski most kroz koji se odvijao svakodnevni promet. Došao je red da ga obnovimo i rekonstruiramo, tako da smo se prošlog ljeta odlučili na izgradnju betonskog mosta, čija je izgradnja sada u završnoj fazi- s ponosom je prilikom današnjeg obilaska istaknuo gradonačelnik Dražen Barišić.

Ostanu li ovakvi vremenski uvjeti most će biti gotov za dvadesetak dana.

-Bit će to most koji će imati nosivost od 20 tona, s jedne i druge strane pješačke i biciklističke staze, a ono što je najbitnije bit će stabilan i kvalitetan- kazao je gradonačelnik.

Gradskom vodstvu u obilasku radova na mostu pridružili su se i članovi Mjesnog odbora Kuče, koji ne kriju zadovoljstvo što se njihovoj agoniji polako približava kraj.

-Doživjeli smo i to da smo stali na taj naš Kučki most, koji ja nazivam „Ljepotanom turopoljskim“, jer on puno znači za naše mjesto i sva okolna sela. Najvažnije je to što će se ponovno otvoriti autobusna linija, čime će mještanima biti olakšano putovanje. Ovo je spas za sve nas- poručio je predsjednik Mjesnog odbora Kuče, Mirko Berković.

Vrijednost radova je nešto manja od 6 milijuna kuna, pri čemu su Hrvatske vode osigurale 50 posto sredstava. 

Objava FOTO: Kroz mjesec dana novim Kučkim mostom pojavila se prvi puta na 01Portal.