Prijava

Vaša prijava

U Župi Navještenja BDM u Velikoj Gorici traje Biblijsko bdjenje


Na Pepelnicu, nakon večernjeg euharistijskog slavlja koje je u prepunoj župnoj crkvi predvodio župnik Norbert Ivan Koprivec, u župi Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici započelo je jubilarno 20. biblijsko bdjenje.

Neprekidno danonoćno čitanje Svetog pisma, tijekom kojeg će Biblija biti pročitana od korica do korica, trajat će pet dana i noći. U homiliji je župnik Koprivec, koji je nakon mise i započeo Biblijsko bdjenje čitanjem prvog poglavlja Knjige postanka, naglasio kako nas korizmeno vrijeme poziva na ustrajno obraćenje.

-Poziv na obraćenje je poziv na pokoru, post i činjenje dobrih djela uz osobnu molitvu u skrovitosti. Po dvadeseti put častit ćemo Božju riječ u Biblijskom bdjenju. Neka naši razgovori u danima pred nama budu o Bogu, o Riječi koja se utjelovila među nama. Neka nas Božja riječ preobražava da budemo milosrdni i da ljubimo jedni druge kao što nas Gospodin ljubi- kazao je velečasni Koprivec.

Čitanje Biblije tijekom Biblijskog bdjenja odvija se uz zapaljenu svijeću, a u čitanju sudjeluju vjernici iz župe Navještenja i drugih župa velikogoričko-odranskog dekanata. Svi čitači Svetog pisma obilježeni su vanjskim znakom, šalom, koji za vrijeme polusatnog čitanja nose oko vrata.

Bdjenje će svakog dana biti prekidano misnim slavljima, a na večernjim misama propovijedat će župnik Župe sv. Mihaela – Gračani fra Marin Matančić, župnik Župe sv. Martina – Hrnetić Filip Pavlović, župni vikar Župe Kraljice sv. Krunice – Zagreb fr. Domagoj Augustin Polanščak, duhovnik Nadbiskupskoga bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu vlč. Vlado Razum, te župni vikar Toni Potrebić. (IKA-Informativna katolička agencija)

Objava U Župi Navještenja BDM u Velikoj Gorici traje Biblijsko bdjenje pojavila se prvi puta na 01Portal.