Grad Velika Gorica, temeljem Odluke Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice, uspostavio je Službu nužne pomoći. Služba s radom počinje sutra, a traje do opoziva.

-Ova Služba uspostavlja se s ciljem pomoći starijem stanovništvu uslijed provođenja mjera za sprječavanje širenja zaraze korona virusom. Služba je uspostavljena putem Pozivnog centra koji radi od 8:00 do 20:00 putem dva fiksna i dva mobilna telefona; 01/6269908 (direktni), 01/6269900 (centrala), 091/9488770 (mobilni) i 099/4231989 (mobilni). U slučaju potrebe bit će otvorene dodatne telefonske linije i produženo radno vrijeme- ističu iz Stožera.

Građani u potrebi zovu Pozivni centar, na jedan od gore navedenih telefona, koji zaprima potrebe i preusmjerava na operativan rad. U ruralnom dijelu Velike Gorice pomoć će pružati članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava, a u samom naselju Velika Gorica timovi Crvenog križa.

-Pripadnici DVD-ova i Crvenog križa vode evidencije o pružanjima nužne pomoći, a prilikom pružanja nužne pomoći opremljeni su potrebnom higijenskom opremom uz izbjegavanje osobnog kontakta. Svi operativci imaju iskaznice Stožera civilne zaštite, a u obilascima koriste vozila obilježena istim znakom. Nužna pomoć podrazumijeva pomoć domaćinstvima u kojima starije osobe žive same (65+)-poručuju iz Stožera.

Objava Velika Gorica osnovala Službu za nužnu pomoć pojavila se prvi puta na 01Portal.