Prijava

Vaša prijava

U velikogorički Dom zdravlja isključivo nakon trijaže

[]

Ispred velikogoričkoga Doma zdravlja postavljen je šator koji će služiti za trijažu radi pojačane kontrole ulaska pacijenata u Dom zdravlja, jer je bilo slučajeva da su dolazile osobe kojima je određena samoizolacija a da na to nisu upozorile, izvijestio je Stožer civilne zaštite.

Zbog toga je dio osoblja Doma zdravlja u samoizolaciji i više nije na usluzi goričkim pacijentima, priopćeno je iz velikogoričkog Stožera CZ. Ravnatelj velikogoričkoga Doma zdravlja dr. Zagorac, koji je bio na testiranju i čiji je nalaz negativan, kako je priopćeno, u ordinaciji u Črnkovcu imao je pacijenata s koronavirusom.

-Nisam to znao niti se to tako prezentiralo. Rekao je da nije bio nigdje u kontaktu i da nije bio vani, dakle – nikakvu pozitivnu anamnezu nije imao- rekao je dr. Zagorac.

Od prošlog petka u velikogoričkome Domu zdravlja radi ambulanta namijenjena isključivo potencijalno zaraženim osobama, a iz dana u dan prilagođava se njezin rad novim uvjetima te novim informacijama i smjernicama. No, umjesto praćenja uputa, neki pacijenti su sami donosili zaključke što je najbolje za njih i dolazili u sve dijelove Doma zdravlja mimo uputa.

-To se više ne smije događati da ne bi došlo do proboja u velikogorički zdravstveni sustav, a onda bi mogao nastati veliki problem- poručio je dr. Zagorac.

-Zato shvatite sva upozorenja ozbiljno. Više nemamo niti vremena niti prostora za pogreške. Budemo li neodgovorni i neozbiljni, neće nam ostati više nitko tko će liječiti naše roditelje, djecu, članove obitelji, prijatelje- ističe se u priopćenju Stožera civilne zaštite.

Objava U velikogorički Dom zdravlja isključivo nakon trijaže pojavila se prvi puta na 01Portal.