Prijava

Vaša prijava

Velikogorički lovci dostojno obilježili Dan branitelja

[]

Tradicionalno 5. kolovoza lovci LD Srna Velika Gorica okupljaju se kraj svog Lovačkog doma i Jadrankove čeke. Čeka je to na kojoj je spomen ploča za Jadranka Cumbaja pukovnika Hrvatske vojske heroja i lovca koji je poginuo prvog dana Oluje na ratištu kod Petrinje. Jadranko Cumbaj bio je dragovoljac Domovinskog rata i strastven lovac pa mu je ta čeka najbolji spomenik.

Uz lovce i prijatelje svijeće je zapalila i obitelj Cumbaj, ali i njegovi Gromovi veterani 2. gardijske brigade. S njima je bio bojnik Slavko Tolić iz Zapovjedništva za potporu. Uz veterane Gromova bojnik Tolić je kazao kako je on kao dvadesetogodišnjak učio u ratu od svog nadređenog Jadranka Cumbaja i njegovih savjeta se i danas s ponosom sjeća.

-Bio je smiren lucidan uporan vrhunski borac. Moramo čuvati sjećanje na naše poginule branitelje jer će tako živjeti među nama- kazao je bojnik Slavko Tolić.

Baš su lovci i veterani ušli u Lovački dom nakon počasti kraj čeke pa su zastali, jer na televiziji je u Kninu govorio umirovljeni general Ante Gotovina zapovjednik hrvatske Oluje.

Napisao i snimio Boris ĆAVAR

Objava Velikogorički lovci dostojno obilježili Dan branitelja pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.