Prijava

Vaša prijava

FOTO: Razgledali smo postav Spomen doma 153. brigade

[]

153. brigada protekle je subote proslavila 29. godišnjicu osnutka. Prigodni program održan je ispred Spomen doma u Velikoj Buni, gdje su tom prigodom okupljeni branitelji mogli ući u unutrašnjost Spomen doma i razgledati trenutno postavljen postav ratnog puta 153. brigade.

Uz mnoštvo fotografija koje dočaravaju ratni put 153. brigade diljem ratišta na kojima su sudjelovali, u Spomen domu nalazi se i soba pijeteta gdje se nalaze fotografije i imena svih poginulih pripadnika 153. brigade.

-14. rujna 1995. godine naša se brigada slavodobitno vratila u Veliku Goricu, gdje joj je priređen veličanstven doček. Zadaća svih nas je da čuvamo i širimo povijesnu istinu o Domovinskom ratu, a posebno o našim poginulim braniteljima- kazao je predsjednik Udruge 153. brigade Ivan Zagorac, dok je izaslanik Ministarstva hrvatskih branitelja i ministra Tome Medveda Ivica Akmadža poručio kako žrtva hrvatskih branitelja i pripadnika 153. goričke brigade svima treba biti uzor.

-Oni su vječni, na ponos i čast svojim obiteljima i svima nama- zaključio je Akmadža.

Objava FOTO: Razgledali smo postav Spomen doma 153. brigade pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.


PREDSTAVLJANJE KNJIGE TRAGOVI NA MODROM NEBU