Zagrebačka zračna luka Franjo Tuđman uspješno je prošla program akreditacije za uspostavu zdravstveno-sigurnosnih mjera u uvjetima pandemije Covida-19, dokazavši da pruža uvjete za sigurno putovanja, te je dobila certifikat Airport Health Accreditation za idućih 12 mjeseci.

Napominjući kako su certificiranje prošli među prvim zračnim europskim lukama, iz tvrtke-koncesionara MZLZ-a, ističu da je taj program razvilo Svjetsko vijeće zračnih luka-ACI World. U sklopu certificiranja provjeravani su uvjeti i organizacija za zdravstveno sigurno korištenje prostora zračne luke, propisanih u skladu s preporučenim zdravstvenim mjerama utvrđenim u ACI smjernicama za ponovno pokretanje i oporavak zračnog prometa.

Program je izrađen i prema preporukama Organizacije međunarodnog civilnog zrakoplovstva-ICAO i sukladno najboljim primjerima iz industrije, s ciljem utvrđivanja i dokazivanja da su zračne luke sigurna mjesta za boravak prilikom putovanja i da poduzimaju mjere predostrožnosti kako bi se smanjio svaki rizik po zdravlje putnika, kažu iz MZLZ-a.

-Ponosni smo na to visoko postignuće u zahtjevnom procesu provjere upravljanja svim mjerama zaštite od Covida-19 u Zračnoj luci Franjo Tuđman, a certifikatom sigurne zračne luke u uvjetima pandemije koji smo dobili među prvim zračnim lukama u Europi dokazali smo predanost zaštiti zdravlja putnika, zaposlenika i svih korisnika naših usluga, što je svakako preduvjet postupnog oporavka prometa u zračnoj luci- poručio je predsjednik Uprave MZLZ-a Huseyin Bahadir Bedir.

Objava Zagrebačka zračna luka certificirana kao Covid-sigurna pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.