Prijava

Vaša prijava

PREPORUKE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE OPĆINE POKUPSKO


Dana 20.03.2020. godine održana je sjednica Stožera civilne zaštite Općine Pokupsko na kojoj su donesene sljedeće mjere i preporuke:

  1. Operativne mjere:
  2. Predlaže se Općinskom načelniku Općine Pokupsko aktiviranje operativnih snaga Hrvatskog crvenog križa Gradskog društva Crvenog križa Velika Gorica (GDCK) i operativnih snaga vatrogastva
    1. Općina Pokupsko će u suradnji sa GDCK Velika Gorica  i DVD Pokupsko na području općine osigurati stručnu i kontroliranu pomoć pri nabavi temeljnih namirnica i lijekova svim mještanima Općine Pokupsko koji su starije životne dobi, nemoćni i bez obitelji.
    2. U svrhu provedbe ove mjere mještani Općine Pokupsko koji su starije životne dobi, nemoćni i bez obitelji mogu se javiti za vrijeme radnog vremena općine (08:00 – 16:00 sati) na broj telefona 6266-113 te iskazati svoju potrebu.
    3. U vremenu od 16:00 sati do 20:00 sati naprijed navedene osobe mogu iskazati svoje potrebe na broj telefona GDCK 098 9802956
    4. Nakon 20:00 sati ovi mještani svoje eventualne potrebe za pomoći mogu iskazati pozivom na broj 112.
    5. Ostale informacije o koronavirusu građani mogu dobiti na jedinstveni broj 113 koji je u funkciji 24 sata dnevno ili na internetskoj stranici hr

 

  1. Nalaže se zapovjedniku DVD održavanje sjednice zapovjedništva  (preporuča se telefonska sjednica) s ciljem utvrđivanja točnog stanja raspoloživih operativnih vatrogasaca, osobne zaštitne opreme i vozila.

 

  1. Od dana 03.2020. do opoziva DVD Pokupsko biti isključivo u funkciji provedbe vatrogasnih intervencija temeljem Zakona o vatrogastvu i mjera, uputa i preporuka koje donosi Stožer civilne zaštite RH i Stožer CZ Općine Pokupsko.
  2. Ostale mjere:

 

  1. Od dana 03.2020. do opoziva Jedinstveni upravni odjel, načelnik i zamjenik načelnika ne primaju stranke i građane. Sva potrebna komunikacija može se ostvariti elektroničkim sredstvima komunikacije čiji se podaci nalaze na službenoj internetskoj stranici Općine Pokupsko www.pokupsko.hr. U slučaju iznimne potrebe elektroničkim sredstvima komunikacije može se dogovoriti rad sa strankom u za to posebno određenoj prostoriji Općine Pokupsko i u točno dogovoreno vrijeme i to na e-mail : nacelnik@pokupsko.hr

Naprijed navedena mjera se ne odnosi na žurne javne službe.

Posljednje ispraćaje pokojnika preporučuje se održati samo u krugu obitelji pokojnika. Pri obredu ukopa izbjegavati socijalni kontakt te se pridržavati osobnih preventivnih mjera          (izražavanje sućuti bez kontakta, dezinficirati i prati ruke nakon pogreba, ne zadržavati se u zatvorenom prostoru mrtvačnice).

Preporuča se da se obred pogreba vrši bez unošenja pokojnika u mrtvačnicu (na otvorenom prostoru ispred mrtvačnice).

  1. Pozivamo i dalje na strogu i discipliniranu primjenu uputa, mjera i postupaka koje preporuča i nalaže Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, a posebno one koje se odnose na ograničavanje javnih skupova i okupljanja, primjenu osobnih preventivnih mjera, mjera samoizolacije i preporuka za očuvanje zdravlja osoba starije životne dobi.

Pridržavanjem svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa.

Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

 

Načelnik Stožera:

Stjepan Šandor v.r.