Prijava

Vaša prijava

Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj


Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je dana 23.03.2020. godine  Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj

Odluka o zabrani napuštanja prebivališta

Stožer civilne zaštite Općine Pokupsko izdaje propusnice osobama s prebivalištem na području Općine Pokupsko  za napuštanje područja prebivališta ili stalnog boravka u sljedećim slučajevima:

  • iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama te
  • radi kupnje hrane i osnovnih potrepština.

 

Naputak za izdavanje propusnica Stožera civilne zaštite Općine Pokupsko

Od 1. travnja 2020. godine uspostavljen je sustav E-Propusnice, koji je građanima dostupan na adresi https://epropusnice.gov.hr , a omogućuje jednostavno slanje zahtjeva za izdavanje propusnica korištenjem usluga e-Građani i NIAS (Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav).

Od 6. travnja 2020. godine vrijede isključivo propusnice Stožera civilne zaštite Općine Pokupsko izdane u sustavu E-propusnice. Iznimno, do srijede 8. travnja 2020. godine vrijedit će propusnice koje nisu izdane kroz sustav E-propusnice, samo ako su izdane  prije 6. travnja 2020. godine.

Od 9. travnja 2020. godine temeljem Odluke o izmjeni Odluke  Stožera civilne zaštite RH potpisan je Sporazum između Grada Velike Gorice i općina Pokupsko, Kravarsko i Orle, tako da za putovanje na područje Velike Gorice i drugih dviju općina mještanima Općine Pokupsko više nisu potrebne propusnice.

Unatoč ovom olakšanju za stanovnike naših područja, te rasterećenju sustava izdavanja i kontrole propusnica, pozivamo sve da u cilju očuvanja zdravlja i smanjenja rizika širenja zaraze ne napuštaju mjesto prebivališta i vlastiti dom,  osim u neophodnim slučajevima. Nužno je i dalje nastaviti poštivati mjere socijalne distanciranosti i izbjegavati svako ponašanje koje može rezultirati nekontroliranim širenjem bolesti COVID-19.

Za odlazak u druge gradove i općine, osim gore navedenih,  propusnice su potrebne kao i ranije.

U pravilu se izdaje propusnica za jednog člana kućanstva, a maksimalno trajanje propusnice je 14 dana.

Zahtjev za izdavanje propusnice može se i dalje podnijeti na ranije uhodane načine putem obrasca zahtjeva Stožera civilne zaštite. Stožer će temeljem tako podnesenog zahtjeva izdati valjanu E-propusnicu. Zahtjev je dostupan na ovim stranicama i u predvorju Općine Pokupsko. Zahtjev mora biti u cijelosti popunjen i potpisan.

Ispunjeni zahtjev se dostavlja osobno ili e-poštom na adresu nacelnik@pokupsko.hr. Ukoliko se zahtjev dostavi e-poštom, E-propusnica će se vratiti na istu adresu e-pošte s koje je upućen zahtjev.  Podizanje ispisanih E-propusnica biti će omogućeno i u predvorju Općine Pokupsko.

 

OBRAZAC ZAHTJEVA ZA IZDAVANJE PROPUSNICE

 

Stožer civilne zaštite Općine Pokupsko