Prijava

Vaša prijava

Pola tuceta zlatnih medalja na Hrvatskom kupu u Dubrovniku za Veliku Goricu


vg ekipa dubrovnik

Novi uspjeh i najsjajnija odličja  ( 6 zlatnih medalja ) osvojili su velikogorički badmintonaši  na Hrvatskom kupu u Dubrovniku minulog vikenda u dvorani Gospino polje te tako najavili da u ukupnom poretku najavljuju visoke plasmane.

Vito Buchberger  bio je najbolji mlađi kadet i uvjerljivo dobio sve mečeve u svojoj kategoriji, i u singlu i u muškim parovima, dok je igrajući u starijoj konkurenciji uspio osvojiti brončanu medalju u parovima zajedno sa Lukom Črepom ( BK Međimurje ), a u singlu je bio odličan peti. Uvjerljivo najbolji na Hrvatskom kupu bio je Dorian Cvijanović u konkurenciji kadeta osvojivši 2 zlatne medalje u singlu i u parovima sa Josipom Meglićem ( BK Zagreb Maksimir ). Dorian je i u konkurenciji  mlađih juniora ( U17 ) u singlu također osvojio zlatnu medalju, dok  je u parovima starije konkurencije osvojio srebro igrajući također sa Josipom Meglićem. U kadetskoj konkurenciji igrala je i Matea Krlić koja je na HK osvojila  4. mjesto.  U konkurenciji mlađih juniorki Lucija Buchberger i Elena Miščević osvojile su srebrnu medalju u ženskim parovima,

U seniorskoj konkurenciji  zlatna medalja za Nevena Rihtara u singlu, te brončana za Ivana Vujevića u muškim parovima koje je igrao zajedno sa Patrikom Sadaićem ( Zagreb Maksimir ).

Iako nije nastupila u svom najjačem sastavu ( izostala je Ira Misir ) VG ekipa  ostvarila je sjajan uspjeh pa stoga svima skupa od srca čestitamo.

Sa stranica Hrvatskog badmintonskog saveza www.cba.hr :

„Dubrovnik – Premijerno izdanje Hrvatskoga kupa za ovu sezonu održano je, već po maloj tradiciji, u organizaciji BK Aedium, u dvorani Gospino polje. U nastavku dostavljamo prvoplasirane po konkurencijama i navodimo najuspješnije sudionike. Kod seniora i kadeta najuspješnija bila je domaća igračica Margarita Tolja s dva seniorska zlata, parskim i pojedinačnim, te kadeti Dorian Cvijanović (BK Velika Gorica) i Inga Sadaić (BK Zagreb Maksimir) koji su također osvojili po dva prva mjesta. U konkurenciji mlađih juniora i mlađih kadeta Inga Sadaić osvaja još dva zlata (mlađi juniori), te se ističe kao prvo ime Aedium Cupa. Kod mlađih kadeta najbolji rezultat – pojedinačno i parsko zlato – ostvarila je Glorija Obadić (ZM).“