Prijava

Vaša prijava

STOP PROJEKT U VELIKOJ GORICI


Grad Velika Gorica je u suradnji s Udrugom sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež, Policijom, Centrom za socijalnu skrb i Centrom za djecu, mlade i obitelj započeo organizaciju i provedbu STOP projekta - alternativnog programa djelovanja na neprihvatljivo ponašanje maloljetnika.

STOP projekt za mlade i zajednicu temelji se na obrazovanju, prevenciji društveno neprihvatljivih ponašanja gdje su središnje teme vlastita odgovornost maloljetnika, usmjerenost na ponašanje u skupini te učenje maloljetnika kako reći ne društveno neprihvatljivom ponašanju.

Prije operativne provedbe projekta, u koju će biti uključen i Centar, u srijedu 19. studenog 2014.g. u Vijećnici Pučkog otvorenog učilišta održana je tribina za roditelje, učitelje i stručne suradnike na kojoj je najavljen i predstavljen projekt.

Na tribini su se prisutnima obratili Kristijan Suša, načelnik Policijske postaje Velika Gorica, Lana Peto Kujundžić, sutkinja za mladež Županijskog suda u Zagrebu, koja je predstavila STOP program s osvrtom na Obiteljski zakon, Davorka Lalić - Lukač, viša stručna savjetnica na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu, koja je predstavila STOP program s osvrtom na Zakon o sudovima za mladež, Drago Klasnić, predsjednik Prekršajnog suda u Velikoj Gorici koji je govorio o Zakon o prekršajima s osvrtom na maloljetnike, te Sanda Puljiz Vidović, ravnateljica Centra koja je govorila na temu odgovornog roditeljstva.

Stop - tribina 5

Stop - tribina 9


Dan ljudskih prava

XXIX. državno Natjecanje iz hrvatskoga jezika