Prijava

Vaša prijava

Rukometaši slavili u Umagu, domaćinu presudio strašni Bura

[]

Nogometna prvoligaška sezona je završila, košarkaška također, ali zato su u akciji i dalje rukometaši, koji su iz nekog čudnog razloga bili na pauzi od mjesec i pol dana. Nakon povratka na parkete, rukometaši Gorice nastavili su svoje natjecanje u okviru Lige za ostanak, u kojoj su ostanak zapravo davno izborili…

Novi korak u tom smjeru, potvrđivanja već praktički potvrđenog, pobjeda je u gostima kod Umaja. Gorica je slavila 30-22, lako i uvjerljivo, a apsolutno najzaslužniji za takav rasplet je ljevoruki bombarder Lucian Bura. Igrač s brojem 22 na leđima pucao je na gol Umaga 17 puta, a zabio je čak 14 komada! Nije teško izračunati da ga je samo jedan gol dijelio od toga da utrpa točno polovicu goričkih golova.

Tako su tek osmorica igrača zabijala golove u ovoj pobjedi, jer uz ovako raspoloženog Buru više od toga nije bilo ni potrebno. Josip Purić pomogao je s deset obrana, Juro Čakarić zabio je četiri gola, Bruno Negran i Dominik Gal po tri, Hrvoje Ceković i Fran Tomašić po dva, a Jakov Pušić i Tomislav Barišić po jedan. U zbroju je to i više nego dovoljnih 30.

Pet kola je odigrano u Ligi za ostanak, Gorica ima četiri pobjede i poraz od Zameta, što je Goričane dovelo na vrh tablice, a u sljedećem kolu na rasporedu je gostovanje kod posljednjeg Dubrovnika.