Prijava

Vaša prijava

Osnovna škola Velika Mlaka ima viceprvake na Svjetskoj robotičkoj olimpijadi

[]

Na samom smo kraju jedne prije svega izazovne školske godine, nije bilo lako ni učenicima, ni nastavnicima, ali ni roditeljima, no bez obzira na to učenici iz Osnovne škole Velika Mlaka marljivo su se pripremala za Svjetsku robotičku olimpijadu, a rezultati su više nego odlični!

Osnovnu školu Velika Mlaka ove su godine predstavljali Viktor Balenović, Ivan Borić, Angela Šunjerga i Tena Zujić (3.a), a potpora im je bio profesor Ivan Mudri. Ovi učenici su u borbi protiv klimatskih promjena sa svojim robotom osvojili srebro, njihov je tim MiniMlaka drugi u kategoriji 1. – 5. razred OŠ.

WRO – World Robot Olympiad (Svjetska robotička olimpijada) održava se u svijetu od 2004. U njoj se na LEGO platformi natječu djeca iz cijelog svijeta na nacionalnim natjecanjima, a najbolji dobivaju priliku nastupiti na svjetskoj završnici. Učenici rade zajedno kao tim i pronalaze vlastita rješenja. Naglasak na natjecanju je u osmišljavanju robota i programa da samostalno savlada razne izazove na robotskoj stazi. U ovako poticajnom okruženju  natjecatelji napreduju usvajajući nova znanja i vještine. Hrvatski robotički savez u suradnji sa mađarskim organizatorom WRO natjecanja – EDUTUS sveučilištem, organizira i provodi ovo natjecanje u našoj zemlji od 2019.