Prijava

Vaša prijava

Preko oglasa tražio majstora, a koji ga je prevario za 30 tisuća kuna

[]

Kada nešto kupujete, u ovom slučaju tražite majstore za izvođenje pojedinih radova putem oglasa, svakako budite na oprezu! U ovoj priči, upravo na jedan takav oglas „opekao“ se mještanin iz Velike Mlake koji je tražio majstora za gradnju kuće.

Iz Policijske postaje Velika Gorica, doznali smo da je ovaj tjedan provedeno kriminalističko istraživanje, upravo za ovo kazneno djelo prevare koje se dogodilo još u travnju.

– Oštećena osoba javila se na oglas osobe koja je nudila usluge renovacije i gradnje te stupila s njome u kontakt. Po dogovoru oko odrađivanja posla, oštećeni je uplatio predujam od 20 tisuća kuna – kažu iz policije i dodaju kako se radi o prevarantu iz Sisačko-moslavačke županije.

Da bi stvar bila još gora, prevarant je cijelo ovo vrijeme oštećenog držao u zabludi govoreći mu da će izvršiti dogovorene radove, koji do danas nisu učinjeni.

– Tražio je još jednu uplatu avansa od oštećenog u iznosu od 10 tisuća kuna, a ne sumnjajući u prevaru, muškarac iz Velike Mlake je to i učinio tako da je sveukupno oštećen za 30 tisuća kuna – ističu iz policije savjetuju građane kada rade ovakvo avansno uplaćivanje novaca da se prije toga osiguraju kod javnog bilježnika.

Inače, policija je u ovakvim slučajevima nemoćna jer oni ne mogu utjecati na naplatu.

– Kaznena prijava je podnesena, ali da nije drugi avans uplaćen preko Internet bankarstva ne bi bilo nikakvog materijalnog traga i dokaza o uplati novca. Ako već uplaćujete novac neka to bude preko bankovnih transakcija kako bi imali minimalni zalog za to da ćete se možda naplatiti i dobiti svoj novac nazad – zaključuj iz policije.