Prijava

Vaša prijava

Kurilovec kreće s pripremama, Senad Harambašić novi trener

[]

Puno je nepoznanica bilo posljednjih tjedana oko bliske budućnosti NK Kurilovca, čekalo se ime novog trenera, dan početka priprema za novu sezonu, izgled igračkoga kadra… Odgovori na sva ta pitanja stigli su praktički istovremeno, u posljednji trenutak.

– Pripreme počinju danas, povest će ih novi trener Senad Harambašić – otkrio je predsjednik kluba Dražen Vujnović.

Ime novog trenera i nije osobito iznenađenje, moglo se u nogometnim krugovima već neko vrijeme doznati kako je upravo Senad izbor za novog kormilara trećeligaša s Udarnika. Nisu u klubu željeli gledati izvan svog dvorišta u potrazi za novim trenerom…

– Tražili smo rješenje, budući da smo ostali bez trenera nakon odlaska Marka Pancirova, razmišljali smo što je najbolje za klub i donijeli odluku kako je to upravo Senad Harambašić, trener iz našeg, domaćega kadra – kratko je ovu odluku obrazložio prvi čovjek kluba.

Najviše upitnika sad je ostalo nad igračkim kadrom. U ovom trenutku jasno je jedino da će on biti bitno drukčiji nego prošlih sezonu, dvije ili tri. Najveći dio igrača iz lanjskoga kadra napustio je klub, pa tako za Kurilovec više neće igrati Rajić, Sedlaček, Muhar, Debijađi, Ćosić, Marinić, Sudar, Čurek… Lakše je, zapravo, nabrojati tko će ostati: Mijo Šarić, Leon Celčić i nekolicina mlađih igrača.

– Zasad smo doveli golmana Leona Išeka iz Gorice i napadača Tomislava Marelju iz Tnja, a u pripreme krećemo s 20-ak igrača. Zapravo se tek okupljamo, očekujemo dolazak velikog broja igrača, što pojačanja, što onih koji će dolaziti na probu. Vjerujem da ćemo opet imati konkurentnu momčad – kazao je predsjednik Vujnović.

Trećeligaško prvenstvo počinje u drugoj polovici kolovoza, a ove sezone bit će vrlo, vrlo izazovno. Dijelit će se ulaznice za jedinstvenu 3. HNL, a za to će trebati biti među prva tri, eventualno četiri na tablici… Velike ambicije iskazali su i Zagorec, i Lučko, i Dugo Selo, i Ravnice, i Trnje, i Karlovac… Među svima njima svoje će mjesto tražiti jedan novi, potpuno renovirani Kurilovec, s novim trenerom i novim idejama.