Prijava

Vaša prijava

Europska prvakinja u bacanju kugle Miroslava Obrova nastupila na goričkom bacačkom mitingu za osobe s invaliditetom

[]

U nedjelju, 25. srpnja, Atletski klub osoba s invaliditetom Uspon organizirao je  7. Velikogorički bacački miting za osobe s invaliditetom koji je na terenima ŠRC-a „Velika Gorica“ okupio četrdesetak paraatletičara iz Hrvatske i Češke. Po prvi put Kup je tako dobio svoju međunarodnu dimenziju.

Nastupili su paraatletičari iz Kutine, Zagreba, Velike Gorice, Grubišnog Polja , Bjelovara, Rijeke i Pule te sedam paraatletičara Atletskog kluba Vítkovice iz češke Ostrave predvođeni aktualnom Europskom prvakinjom u kugli Miroslavom Obrovom.

U Velikoj Gorici je, nakon završetka priprema u Medulinu, nastupilo čak šest Hrvatskih paraolimpijaca koji će nastupiti na 16. ljetnim paraolimpijskim igrama u Tokiju od 24. kolovoza do 05. rujna u japanskom Tokiju i to Velimir Šandor u bacanju diska, Matija Sloup u bacanju kugle, Ana Gradaček u bacanju kugle, Marijan Presečan u bacanju kugle i Deni Černi u bacanju kugle .

Svakako treba izdvojiti rezultate Velimira Šandora koji je bacio svoj treći ponajbolji rezultat karijere od 19.93 metara te člana Odiseja iz Kutine Matije Sloupa koji je kuglu u svojoj kategoriji bacio na 10,48m što je ujedno njegov novi osobni rekord i neslužbeni novi državni rekord.

 

Foto:FB AKOSI Uspon