Prijava

Vaša prijava

Buš Eko?! Buševečki Dom kulture obnavlja se iz EU fondova na održiv način

[]

U sklopu projekta Buš Eko?! započela je obnova Doma kulture Buševec. Kraj radova predviđa se za početak rujna te bih trebali poboljšati uvjete rada Ogrankaša Seljačke sloge Buševec i ostalih korisnika doma.

Cilj projekta Buš Eko?! je eneregetski, kulturni i održivi razvoj Buševca. U sklopu projekta predviđeno je ulaganje u programe i infrastrukturu lokalne zajednice. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda i sufinanciran iz Ureda za udruge Republike Hrvatske.

U sklopu radova na Domu kulture bi se trebalo bar djelomično poboljšati uvjete rada. Zasad je predviđeno riješiti curenje krovišta,  sanirati plafon na pozornici i u hodniku, sanirati vlaga u podrumu i hodniku, postavljanje pločica, knaufa i vrata kako bi prostori, napokon, bili stavljeni u funkciju.

– Nažalost s ovim projektom nećemo uspjeti riješiti sve probleme koje imamo oko obnove našeg doma, ali se nadamo da ćemo bar djelomično uspjeti poboljšati uvjete za rad kako naših Ogrankaša tako i ostalih udruga u Buševcu.- nadaju se upravitelji projekta Buš Eko?!

Sam dom kulture izgradili su mještani 50-ih godina prošlog stoljeća, svojim dobrovoljnim radom i donacijama.