Prijava

Vaša prijava

I ovaj niz je stao: Hajduk odnio bodove iz Velike Gorice

[]

Osam puta Hajduk je dolazio u prvoligašku Veliku Goricu, šest puta u HNL-u i dvaput u Kupu, i niti jednom nisu Splićani uspjeli pobijediti. Bio je to lijep, ali i opasan niz, jer logika i zakon brojeva kažu da takvi nizovi jednom moraju i stati. Stao je ove ljetne subotnje večeri, pred nešto više od 1500 gledatelja, u utakmici u kojoj Gorica nije bila loša, ali nije bila ni dovoljno dobra da još jednom “uzme mjeru” Hajduku.

S velikom dozom respekta došao je Hajduk u Goricu, iako vjerojatno nikad u jačem sastavu. Držali su Splićani posjed, prijetili s tim opasnim četverolistom Sahiti – Livaja – Biuk – Mlakar, u prvih pola sata jedine prave šanse imala je Gorica. Točnije, Kristijan Lovrić, i to u dva navrata. Oba puta ulazio je sa svoje lijeve strane, pucao prvo desnom pa lijevom nogom, ali oba puta naciljao je malo pokraj stative. A kad je tih pola sata isteklo, prvu šansu stvorio je Hajduk. I odmah zabio…

Marko Livaja još je jednom pokazao dodir klase koji posjeduje, odličnom loptom pronašao je Jana Mlakara u kaznenom prostoru, on okrenuo Krešu Krizmanića i prizemno pogodio za vodstvo Hajduka. Imao je Mlakar nešto poslije i udarac glavom nakon kornera, i to je bilo jako blizu, no završilo je na stativi. Općenito je Hajduk bolje zaigrao nakon vodstva, Goričani su nekako utihnuli, a nezasluženo visoka kazna došla je u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Ubačena je lopta s lijeve strane Hajdukova napada, gorička obrana je to odbila, Musa Mumammed trebao je samo daleko izbiti, no umjesto toga praktički je dodao loptu Josipu Vukoviću na 20-ak metara. Veznjak Hajduka napravio je korak, dva, opalio i neobranjivo pogodio za prednost veću nego što su to pokazivala zbivanja na terenu, pogotovo s obzirom na to da je Steenvoorden pogodio prečku nakon Lovrićeva slobodnjaka, samo koju minutu nakon što je Hajduk povećao svoju prednost.

Bolje i aktivnije krenula je Gorica u nastavak, puno ambicioznije prema naprijed, a isplatilo se nakon deset minuta igre u drugom poluvremenu. Matar Dieye primio je jednu loptu na desnoj strani šesnaesterca, pronašao Lovrića na lijevoj, a on je ljevicom “probušio Josipa Posavca. I vratio nadu da Gorica i ovoga puta može kao neporažena izaći iz ogleda s Hajdukom…

I pokušavala je Gorica doći do toga, mijenjao je i trener Rendulić, tražio svježe snage, no stalno je nekako ostajao dojam da nešto tu nedostaje. Uostalom, imao je Hajduk još jednu stativu, pogodio je Livaja okvir gola, a Gorica tako dobru situaciju nije uspjela stvoriti. Bila je opasna, pritiskala je, djelovala bliže golu ukupno gledajući, ali upravo je Livaja konačno i riješio utakmicu.

Upisala je tako Gorica drugi poraz u sezoni, a ništa lakše neće biti ni za šest dana. U petak je, naime, na redu gostovanje kod Dinama…

GORICA – HAJDUK 1-3
VELIKA GORICA Gradski stadion. Gledatelja 1576. Sudac: Mario Zebec (Varaždin). Pomoćnici: Goran Pataki (Đakovo) i Marko Stolnik (Varaždin). Četvrti sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). VAR: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). AVAR: Vedran Đurak (Sisak).
STRIJELCI: 0-1 Mlakar (31), 0-2 Vuković (45+1), 1-2 Lovrić (56), 1-3 Livaja (87)
GORICA: Banić – Musa, Steenvoorden, Jovičić, Krizmanić – Babec (od 88. Jug), Pršir – Mitrović (od 69. Brodić), Fruk (od 60. Dvorenković), Lovrić (od 88. Šroler) – Matar (od 88. Delfi). Trener Krunoslav Rendulić.
HAJDUK: Posavec – Lovrencsics, Simić, Elez, Dolček – Vuković, Krovinović – Sahiti (od 67. Čuić), Livaja, Biuk (od 59. Čolina) – Mlakar. Trener Jens Gustafsson.
ŽUTI KARTONI: Fruk, Musa, Pršir, Lovrić (Gorica), Vuković (Hajduk)