Prijava

Vaša prijava

Proširenje prostora za čekanje na kontrolu putovnica u putničkom terminalu Zračne luke Franjo Tuđman

[]

Nastavno na mjere i odluke Nacionalnog Stožera Civilne Zaštite, a uključujući mjere za prevenciju širenja COVID-19 koje je donio Hrvatski zavod za javno zdravstvo, zagrebačka zračna luka proširila je prostor za čekanje na kontrolu putovnica na prvom katu putničkog terminala kako bi se osigurao dovoljan razmak između putnika u svim prostorima terminala, kad se promet vrati u puni opseg.

Proširenjem prostora za čekanje kontrole putovnica u dolascima, zračna luka se u mjesecima u kojima se bilježi postupni oporavak prometa, efikasno prilagodila novim okolnostima dodatne sanitarne procedure (kontrola PCR testova, usporedba dokumentacije putnika sa COVID bazom podataka) te tako prevenirala moguće zastoje u protoku dolaznih putnika u Zagreb.

-Međunarodna zračna luka Zagreb nastavlja sa razvojem, unatoč smanjenju prometa uzrokovanog pandemijom. Postupni oporavak prometa koji bilježimo u ljetnim mjesecima ove godine dodatni je poticaj da se nastavi tim smjerom, a sve u cilju povećanja kvalitete usluga – izjavio je Huseyin Bahadir Bedir, predsjednik Uprave MZLZ d.d.