Prijava

Vaša prijava

VIDEO Intervju tjedna: Djelatnici Ljekarni Zagrebačke županije sudjelovali u utrci Mliječna staza

[]

Više od 6 tisuća sudionika iz cijele Hrvatske priključilo se ovogodišnjem izdanju, jubilarne, pete UNICEF-ove humanitarne utrke Mliječna staza. Virtualna utrka završila je 12.rujna, a kroz kotizacije sudionika utrke, donacije građana i podršku tvrtki, u tri mjeseca je prikupljeno 1,1 milijun kuna. Prikupljenim sredstvima, UNICEF će podržati uspostavljanje i proširenje stručnih usluga za djecu s teškoćama u područjima s najnižim indeksima razvijenosti, u kojima je dostupnost usluga najmanja.

Foto: Ljekarne Zagrebačke županije u utrci Mliječna staza_FOTO by Tomislav Klaric

Inače, Mliječna staza je humanitarni projekt koji uvijek generira pozitivnu energiju i osjećaj zajedništva. Ove godine, među sudionicima, bilo je i 815 djece koja su sudjelovala ili uz svoje roditelje ili u sklopu 27 prijavljenih škola i vrtića iz svih krajeva Hrvatske. Sudionici su se povezali kroz mobilnu aplikaciju u više od 550 timova, a čak 26 udruga koje rade s djecom s teškoćama i osobama s invaliditetom aktivnim je sudjelovanjem u utrci doprinijelo ostvarenju cilja.

Spomenimo i kako su se u utrku uključili i naši Velikogoričani, a među njima su djelatnici Ljekarni Zagrebačke županije. Kako je utrka prošla doznali smo od mag. pharm Mirande Kokotović i Marina Ileja iz UNICEF-a. Više poslušajte u našoj emisiji Intervju tjedna.