Prijava

Vaša prijava

Radovi na krovištu OŠ Jurja Habdelića


Gradonačelnik Dražen Barišić u pratnji ravnatelja Davora Vidovića, danas je obišao radove na sanaciji krovišta sportske dvorane i svlačionica OŠ Jurja Habdelića u Školskoj ulici.

habdelić 001

Nakon obnove krova na samoj školi, na red su došle svlačionice i sportska dvorana. Obzirom da su škole na goričkom području stare i po 30-setak godina, kaže gradonačelnik, u tijeku su radovi ne samo na Habdeliću, već i na drugim školskim objektima. Na nekima je to krovište, na drugima se mijenja stolarija ili obnavlja unutrašnjost, a sve kako bi učenici na jesen u novu školsku godinu ušli u bolje i ljepše obrazovne ustanove.

habdelić 006

Ravnatelj Vidović napominje da je zamjena krova bila nužna jer su dosadašnje azbestne ploče, osim što su propuštale kišu, bile štetne i za zdravlje. Škola je izgrađen još 1969. godine, pa su investicije na derutnim dijelovima, bile neizbježne. Vanjske radove ovih dana koči promijenjivo vrijeme s kišom, no radovi bi trebali biti gotovi do kraja idućeg tjedna.

habdelić 003

 

Za novu školu u Novom Čiču koju će uskoro dobiti oko 600 školarca, Barišić kaže da su dokumenti preuzeti i pripremljeni za natječaj a Grad je voditelj investicije školskog objekta, dvorane, okoliša i pristupne ceste. Idućeg tjedna, na sjednici Gradskoj vijeća sporazum će biti ponuđen na prihvaćanje, nakon čega slijedi raspisivanje javnog natječaja. Početkom listopada bi mogli krenuti konkretni radovi, a škola bi trebala biti završena pred početak školske godine 2015./2016.