Prijava

Vaša prijava

Radovi na gradskim prometnicama


Nastavljaju se ljetni radovi na gradskim prometnicama, a na red je došla i jedna od prometnih žila kucavica Velike Gorice – ulice Ljudevita Posavskog i Matice hrvatske.

Od 28. srpnja radni strojevi su u ulici Ljudevita Posavskog gdje se u dijelu od benzinske postaje do Kolodvorske ulice vrši presvlačenje asfalta desnog prometnog traka. Nakon frezanja ulice i skidanja sloja asfalta od 5 cm u duljini ulice od 800 metara slijedi prilagođavanje poklopaca niveleti prometnice, asfaltiranje te crtanje kolničke signalizacije. Radovi su vrijedni 417 tisuća kuna bez PDV-a.

Radovi se nastavljaju i kroz ulicu Matice hrvatske, od Kolodvorske ulice sve do autobusnog kolodvora, gdje će se sanirati lijevi prometni trak. Ova ulica je duga 600 metara, a saniraju se najkritičnije dionice kolnika. Radovi su vrijedni 283 tisuće kune bez PDV-a, a sve bi trebalo biti gotovo do sredine kolovoza.

- Mi računamo da radove završimo kroz desetak dana, no sve ovisi o vremenu koje je dosta nepredvidljivo. Asfaltirati ne možemo po kiši, no radimo da sve bude gotovo dok se ljudi vrate s godišnjih odmora – kaže nam Dragan Perić, direktor VG Komunalca.

Zbog radova i zatvaranja jednog prometnog traka jedne od najopterećenijih cesta u Hrvatskoj prometuje se otežano zbog čega sve vozače na putu prema Sisku pozivamo da koriste obilaznicu Velike Gorice.