Prijava

Vaša prijava

Arheološka zbirka na meti pljačkaša


Velikogorička je policija u proteklih tjedan dana zabilježila 38 raznoraznih događaja, među njiha je 15 kaznenih djela, 7 prometnih nesreća i 2 nasilja u obitelji.

Prošli je tjedan provaljeno u skladište tvrtke Rumenjak izgradnja – izvijestio je Niko Kuzmanović iz goričke policije. Ukradeno je više vrsta motornog alata i kablova. Tvrtka je oštećena za 10 tisuća kuna. Provaljeno je i u Muzej Turopolja iz kojeg je ukradeno 12 predmeta arheološke zbirke. Radi se o narukvicama i prstenju vrijednom 3200 kuna. Zlatan nakit i mobitel ukraden je iz obiteljske kuće u Gradićima. Vlasnik je oštećen za 3 tisuće kuna. U zgradi u ulici Slavka Kolara iz šupe je ukradena plinska boca, a šteta je oko 500 kuna. Kriminalističkom obradom policija je utvrdila da je provalnik iz Samobora te da je u istoj zgradi obio vrata na još nekoliko šupa. Provaljeno je u još jednu obiteljsku kuću u Velikoj Gorici iz koje je ukraden ženski ručni sat marke Esprit, u vrijednosti od 200 kuna.

Ponekad ni provalnicima ne ide od ruke! Naime, prije pet dana, 41-godišnji muškarac provalio je u obiteljsku kuću u Miošićevoj ulici za vrijeme dok su u njoj bili vlasnici. Krenuo je u potkrovlje kuće, no tamo se nalazio vlasnikov sin. Provalnik ga je zbunio nekim pitanjima nakon čega se udaljio u nepoznato.

 


Novi broj VGdanas u prodaji

Stručni posjet Otvorenom danu Fizičkog i Matematičkog odsjeka PMF-a