Prijava

Vaša prijava

Gorica uzela dobar bod na Poljudu: Bez golova, ali i bez pravih goričkih šansi

[]

Nakon dva uzastopna poraza od Hajduka, na kraju prošle i početkom ove sezone, nogometaši Gorice izvukli su bod na Poljudu i prekinuli taj mali crni niz u ogledima sa Splićanima. Ovog subotnjeg poslijepodneva Gorica je defenzivno bila vrlo dobra, u dobrom dijelu utakmice limitirala je Hajduk, usput imala i malo sreće, ali teško će trener Rendulić moći biti zadovoljan onim što su njegovi igrači napravili prema naprijed. I zato je bod, narodski rečeno, puna šaka brade.

Pred nešto manje od šest tisuća gledatelja na Poljudu, među kojima se smjestila i skupina goričkih “kibica”, mogla je Gorica povesti već u prvoj minuti. Loše ispucavanje golmana Lovre Kalinića presjekao je Kristijan Lovrić, no nije uspio iskontrolirati tu loptu do kraja i prva velika prilika je propala. Odgovorio je Hajduk u devetoj minuti, kad je nakon nabacivanja s desne strane Marko Livaja nadskočio Steenvoordena, pucao glavom i pogodio – stativu!

Imala je Gorica u nastavku poluvremena poprilično prostora, otvarale su se tu razne mogućnosti, ali ništa od toga nije iskorišteno jer je uporno nedostajalo mirnoće u pasu, jer su rješenja u nekoliko navrata bila pogrešna… Najbolja prilika tako je ostao jedan udarac Younesa Delfija s desnog ruba kaznenog prostora, dok je s druge strane Dominik Kotarski fantastično zaustavio pokušaj Darija Melnjaka u najboljoj prilici domaćina.

Nakon pravim prilikama siromašnog prvog dijela, prvi potez povukao je Kruno Rendulić, i to uvođenjem Josipa Mitrovića umjesto Delfija. Bio je Hajduk nešto aktivniji prema naprijed u drugom dijelu, tražili su Splićani pukotine u goričkoj obrani, no nisu ih mogli pronaći. S druge strane, Gorica je strpljivo čekala svoju šansu, no čak kad bi se ona i ukazala, previše je tu bilo šlampavosti i neodlučnosti, a bilo je i malo previše napadački indisponiranih pojedinaca.

U završnici je Hajduk još pojačao pritisak, galama je nastala i na tribinama, a najizglednija prilika za domaćina došla je u doslovno posljednjim sekundama. Dario Melnjak ispao je splitski tragičar nakon što je promašio s nekoliko metara, nakon velike gužve pred goričkim golom, u situaciji koja je opasno mirisala na još jedan tragičan rasplet. Ovako je, unatoč nekim dobrim propuštenim situacijama Gorice, uključujući i bijeg Dvornekovića u sudačkoj nadoknadi, završilo bez golova, čime definitivno zadovoljniji mogu biti Goričani.

Nakon povratka kući i kraćeg predaha, već u srijedu Goričane čeka utakmica Kupa protiv Mladosti iz Ždralova u srijedu, a nakon toga u Veliku Goricu dolazi Dinamo!

HAJDUK – GORICA 0-0
SPLIT Stadion Poljud. Sudac: Ante Čuljak (Zagreb). Pomoćnici: Kruno Šarić (Županja) i Dino Kenz (Osijek). Četvrti sudac: Ivan Vučković (Zagreb). VAR: Fran Jović (Zagreb). AVAR: Marjan Tomas (Vladislavci).
STRIJELCI: –
HAJDUK: Kalinić – Lovrencsics, Katić, Elez (od 70. Simić), Melnjak – Atanasov (od 88. Čolina), Fossati – Kacaniklic (od 56. Sahiti), Livaja, Biuk (od 88. Dolček) – Ljubičić (od 70. Mlakar). Trener Jens Gustafsson.
GORICA: Kotarski – Doka (od 88. Dvorneković), Steenvoorden, Jovičić, Krizmanić – Sarić, Pršir (od 69. Babec) – Delfi (od 46. Mitrović), Kalik (od 69. Fruk), Lovrić – Stojanovski (od 69. Matar). Trener Krunoslav Rendulić.
ŽUTI KARTONI: Simić (Hajduk), Sarić (Gorica)
CRVENI KARTONI: –