Prijava

Vaša prijava

KOZJAČA Došli gasiti požar, posao im otežalo streljivo!

[]

Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica jučer su u poslijepodnevnim satima izašli na intervenciju požara kuće u Kozjači, no nije to bila nimalo laka intervencija. Naime, kako su izvijestili susreli su se s nizom opasnosti koje su dio otežavajućih okolnosti kod gotovo svakog požara stambenog objekta, ali i s onima koje nisu uobičajene i iznimno su opasne

– U požaru drvene kuće koji je bio u razbuktaloj fazi nalazila se plinska boca, ali i metci koji su onemogućili pristupanje gašenju požara unutarnjom navalom. Sva eksplozivna sredstva kao što su meci predstavljaju opasnost za ukućane, za sve osobe u okružju, a posebice za vatrogasce koji imaju zadaću gasiti požar i neposredno se približiti unutrašnjosti objekta i u konačnici ući u objekt te izvršiti gašenje – istaknuli su iz JVP te ovom prilikom pozvali na odgovornost i razumijevanje svih građana na ozbiljnost držanja oružja u kući na siguran način i u skladu s propisima.

Foto: JVP – Požar kuće u Kozjači

Nije to sve. Kao da plinska boca i meci nisu bili dovoljni, naišli su na još jednu prepreku koja im je otežala gašenje požara.

– Jedna od vrlo otežavajućih okolnosti koja oduzima vrijeme, kada je ono najbitnije, je svakako nedostatak sredstva za gašenje – primjer je nadzemni hidrant koji je bio zatrpan drvima. Time je značajno zakomplicirana dobava vode koja je iznimno važna u svojoj pravovremenosti. Molimo vas, budite oprezni, odgovorni i savjesni građani, zaštite sebe i druge – poručili su gorički vatrogasci.


Dan sjećanja na Vukovar