Prijava

Vaša prijava

Kineska delegacija u posjeti Velikoj Gorici


Velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić domaćin je delegaciji lokalne samouprave okruga Fengtai, grada Pekinga. Tijekom službenog posjeta održan je sastanak na kojem se govorilo o razvoju poslovnih i prijateljskih odnosa Velike Gorice i okruga Fengtai, povodom 20 godina uspostavljanja diplomatskih odnosa Republike Hrvatske i NR Kine.

Kinesko izaslanstvo dolazi iz grada Pekinga, djelatnici su lokalne samouprave i državne izvršne vlasti NR Kine sa zaduženjima u području gospodarstva, vanjskih poslova, prosvjete i športa. Cilj posjeta je upoznavanje s funkcioniranjem lokalne samouprave u Velikoj Gorici kao i s mogućnostima ulaganja kineskih gospodarstvenika u spomenutim područjima te razvijanje prijateljskih i poslovnih odnosa.

- Mogu istaknuti zadovoljstvo održanim razgovorima i uspostavom poslovne i prijateljske suradnje između Velike Gorice i okruga Fengtai. Naše razgovore o potencijalnim ulaganjima nastavit ćemo već sljedeći mjesec kada će se naše izaslanstvo odazvati uzvratnom pozivu. Nije moguće tijekom prvog susreta dogovoriti projekte, ali su otvorene mogućnosti suradnje u navedenim područjima gospodarstva, prosvjete i športa – istaknuo je nakon sastanka gradonačelnik Velike Gorice g. Dražen Barišić.

kina

Po završetku poslovnih razgovora, kinesko izaslanstvo posjetilo je Muzej Turopolja i obišlo uže središte grada. U sljedećim danima posjetit će grad Opatiju, a nakon toga i Plitvička jezera gdje je i potpisan Sporazum o osnivanju hrvatsko – kineskog zajedničkog istraživačkog centra za zaštitu okoliša.


Otvoren natječaj za 7. VGF!

U petak cijelo jutro bez struje jedno turopoljsko selo