Prijava

Vaša prijava

Iz policije: uhvaćen pljačkaš vikendica


Provale u vikendice, krađe novčanika, mobitela i ruksaka – sažetak je policijskog izvješća za protekli tjedan. Od 48 raznoraznih događaja, njih 14 su kaznena djela, a bilo je i 6 nasilja u obitelji.

U periodu od 12. do 28.kolovoza provaljeno je u tri vikend kuće u Lijevim Štefankima. Riječ je o vikendicama koje se nalaze se jedna pored druge, a iz njih je ukradena veća količina hrane, alkoholnih pića, zračna puška…Šteta je oko 7 500 kuna. Policija je jučer pokrenula kriminalističko istraživanje nad dvojicom mladića iz Pokupskog i Petrinje, a kod kojih je pronađena većina otuđenih predmeta. Na kraju se ispostavilo kako je za sve kriv 40-godišnji Petrinjac. 

Iz šupe u Drnku ukradena je pumpa za vodu, trimer i kosilica, čime je 54-godišnji vlasnik oštećen je za 1900 kuna.

Nepoznati počinitelj, prije dva dana provalio je u ured u Donjoj Lomnici. Lopov je iskoristio odsutnost djelatnika te iz torbice ukrao novčanik s novcem i dokumentima i mobitel. Šteta je 5 500 kuna.

28-godišnja Velikogoričanka prije tjedan dana ostala je bez mobitela. Naime, dok je sjedila u parku dr.Franje Tuđmana, lopov je iskoristio njenu nepažnju i ukrao joj samsung galaxy s4 mini. Šteta je 2,500 kuna.

A u Vukovini u jednom voćnjaku, dvije su vlasnice ostale bez svog ruksaka u kojem su bili novčanici, mobiteli, hrana, nešto odjeće. Vlasnice su oštećene za oko 2 300 kuna. 

Još jedan novčanik ukraden je na Tržnici. 48-godišnjem Velikogoričanu iz stražnjeg džepa hlača lopov je ukrao novčanik sa dokumentima, no nije bilo novaca.

Policija je imala posla i sa nasilnicima. Od šest nasilja u obitelji, dva su ponovljena. 


sds