Prijava

Vaša prijava

Problematično skretanje prema ZTC-u iduće godine ide u rekonstrukciju

[]

U cilju sigurnijeg i kvalitetnijega prometovanja i kretanja pješaka i biciklista planira se uređenje raskrižja državnih cesta DC30 i DC31, a riječ je o istočnom ulazu u Veliku Goricu kod Centra za tehnički pregled vozila. Rješenje ovog problematičnog križanja, na kojem građani prilikom skretanja za Zrakoplovno tehnički centar iz smjera grada moraju prolaziti preko dvije trake, što se u više navrata pokazalo kao vrlo opasnim, možemo očekivati iduće godine, najavio je tako gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Kako ističu iz Upravnog odjela za komunalnu infrastrukturu i promet, dio kolnika i pješačke staze Sisačke ulice (državne ceste DC30) od raskrižja s ističnom obilaznicom (DC31) u smjeru Siska ukupne duljine oko 330 m rekonstruirat će se na način da će se izmjesti lijevi skretač s raskrižja s nerazvrstanom cestom Odvojak Sisačke ulice (skretanje prema ZTC – u, ERA COMMERCE i dr.) na slijedeće raskrižje s nerazvrstanom cestom Industrijskom ulicom (skretanje prema Gorica staklo i dr. poslovnim subjektima).

– Osigurat će se produžetak postojećeg lijevog skretača u smjeru jugozapad prema Kušancu, te proširenje kolnika u širini od 0 – 1.0 m, izmještanje postojeće pješačke staze i izgradnju nove. Nadalje pješačka staza bi zadržala ukupnu širinu od 1,60 m te bi bila omeđena betonskim rubnjakom čime bi se pješačka staza odvojila od voznog traka. Na svim križanjima s postojećim ulicama i pješačkim prijelazima predviđa se izvedba rampi za osobe s invaliditetom i smanjene pokretljivosti i ugradnja taktilnih površina s pripadajućim linijama vodiljama za osobe slabije vidljivosti – dodali su iz Upravnog odjela.

– Riječ je o projektu Hrvatskih cesta, a stručnjaci su izradili prometno rješenje koje smo prihvatili i sigurno će ono omogućiti sigurniji i brži promet na toj trasi – zaključio je Ačkar.

Foto: Google maps screenshot