Prijava

Vaša prijava

Mostovci pripremili set pitanja i zahtjeva vezanih uz Aglomeraciju

[]

Predstavnici Kluba vijećnika goričkog Mosta održali su još jednu konferenciju za novinare na kojoj su izrazili zabrinutost zbog provedbe projekta Aglomeracije. Još jednom su se požalili zbog šturosti Izvješća o dosadašnjem izvršenju projekta, zabrinuti su zbog probijanja rokova kao i povećanja cijene troškova izvođenja radova, izgradnje pročistača…

– Problem je što Aglomeracija neće biti gotova u vremenu za koje je predviđeno, a to je kraj studenog. Smatram kako je nemoguće završiti 100 kilometara cesta u tom periodu – kazao je Zoran Lovrić.

Valentina Dorotić, predsjednica Mladih Mosta dotakla se najnovijeg natječaja za pročistač.

– I ovaj je natječaj u okviru istog iznosa kao i prije dvije godine, a znamo da je prvi bio formalno poništen zbog probijanja natječajnih okvira financiranja – istaknula je Dorotić naglasivši kako su u posljednje dvije godine porasle cijene i vrijednost izvođenja radova.

Da je potrebno napraviti novu procjenu kvalitete projekta kao i pripremiti nove okvire zbog promjena cijena na tržištu smatra Ivan Bekavac te dodaje kako je Most pripremio set konkretnih zahtjeva i pitanja, a koje će uputiti gradonačelniku i odgovornim osobama na projektu.

– Tražimo od gradonačelnika da izvijesti javnost što planira učiniti ako natječaj za izgradnju pročistača ponovno bude poništen zbog probijanja natječajnih okvira, uz to tražimo javnu objavu ugovora između naručitelja radova na projektu Aglomeracije i izvođača radova kako bi znali po kojim cijenama su ugovoreni koji poslovi i s kojim izvođačima. Želimo i da se javno objavi plan sanacije prometnica, ali i da nas se obavijesti o planu izmjene provedbenog projekta jer smatramo kako projekt neće biti dovršen do studenog zbog nedovršenog postupka izbora izvođača radova na pročistaču – nabrojao je Bekavac te dodao kako još traže javno distanciranje odgovornih osoba o glasinama koje govore o mogućnosti spajanja na zagrebački pročistač otpadnih voda, ali i izmjere dubina jezera Čiče koje su bitne za izgradnju pročistača.

Mostovci traže još i javnu objava nadzora po etapama te u kojem se razdoblju planira isplatiti više od 200 milijuna kuna koji je Grad dužan platiti u okviru provedbe ovog projekta.

– Ova ćemo pitanja uputiti i u pisanom obliku i u formi vijećničkog pitanja gradonačelniku te se nadamo da ćemo odgovore na pitanja dobiti u zakonskom roku od 30 dana – rekao je Bekavac.


Gradska smotra LiDraNo 2022.