Prijava

Vaša prijava

Gorički klub mladih organizira predavanje ugroženih skupina u društvu

[]

Gorički klub mladih povodom dana socijalne pravde, u ponedjeljak 21. veljače organizira predavanje na kojem će govoriti pripadnici ugroženih skupina u društvu kao što su osobe s invaliditetom, Romi, beskućnici i članovi LGBT zajednice.

– Cilj je građanima prikazati iskustva tih skupina te stigme i diskriminaciju s kojima se susreću. Nakon govora bit će i Q&A dio tijekom kojeg će prisutni moći pitati govornike dodatna pitanja koja ih zanimaju. Inkluzivnost i tolerancija su vrijednosti koje treba imati svaka zajednica pa se nadamo ovim događajima pridonijeti razvijanju tih vrijednosti među građanima u Velikoj Gorici – ističu iz Goričkog kluba mladih.

Inače, Dan socijalne pravde se obilježava od 2007. godine u svim državama članicama UN-a. Cilj je promocija uključivanja u društvo raznih skupina koje se suočavaju s diskriminacijom, kršenjem ljudskih prava, siromaštvom i drugim društvenim problemima.

Predavanje će se održati u Vijećnici u Pučkom otvorenom učilištu s početkom u 18 sati. Za predavanje su potrebne covid potvrde i prijava na google obrazac, ističu iz GKM te poručuju kako je za one koji nemaju potvrdu osiguran zoom link preko kojeg će se predavanje moći pratiti i online.


INFOKUP