Prijava

Vaša prijava

VG LEGACY u Kvaterniku prikuplja potrepštine za Ukrajinu

[]

U dvorani Osnovne škole Eugena Kvaternika od jutros traje akcija prikupljanja donacija za izbjeglice iz Ukrajine. Dalija Zubek iz VG Legacya pohvalila je sve građane koji pristižu i donose isključivo one stvari s popisa i to one najbitnije i najhitnije. Iz Legacya su posebno naglasili kako su prijeko potrebne vreće za spavanje, dječja kolica, pelene, lampe, lijekovi za bolove i temperaturu koji idu bez recepta.  A evo i popisa što sve prikupljaju:

– mlijeko
– šećer
– kavu
– čajeve
– brašno
– sol
– tijesto
– rižu
– ulje
– konzerve svih vrsta/grah/riba
– suhomesnate proizvode
– gotova jela (posebno potrebno)
– paštete
– pekmeze
– čokolade
– kekse
– dječje pelene svih brojeva
– dječja kozmetika
– dječja hrana u staklenkama
– ulošci za žene
– gelovi za tuširanje/šamponi/sapuni
– liekovi za bolove
– lijekovi za temperaturu (lupocet da mogu i djeca)
– gaze
– flasteri
– medicinski ugljen
– obloge za rane
– fiziološka otopina
– vitamini
– baterije
– lampe
– tople čarape
– vreće za spavanje
– prijenosni punjači

Foto: FB Dalija ZubekVelikogorični su još jednom pokazali da su velikog srca pa je jedan kombi prepun stvari već jutros krenuo prema ukrajinskoj granici.

-Požurili smo prvi kombi zbog iznimne potrebe za dječjim kolicima. Velike su potrebe na svim granicama jer majke dolaze s djecom koju nose u naručju ili vode za ruku. Jučer smo prikupili 20-tak kolica, 10-tak jaja za bebe, autosjedalice, klokanice, pelena, kozmetike za bebe, hrane za bebe i toplih štramplica i čarapa i još donacija hrane i opreme stoga je već prvi kombi prepun stvari krenuo još jutros – istaknula je Dalija Zubek iz VG Legacya.

Stvari s popisa možete donjeti danas do 17 sati u dvoranu OŠ Eugena Kvaternika, a ovi vrijedni humanitarci i volonteri dostavit će ih na lokaciju idući tjedan.