Prijava

Vaša prijava

Roditelji ogorčeni: Grad ne reagira!


Roditelji djece koji pohađaju velikogoričke osnovne škole Juraj Habdelić i Eugen Kvaternik i dalje vode borbu oko premještanja goričke tržnice. U nastavku donosimo priopćenje:

“Mi, roditelji osnovnih škola Eugen Kvaternik i Juraj Habdelić, ogorčeni premještanjem tržnice u Školsku ulicu čime je bitno povećan promet u ulici kojom svakodnevno ide u školu više od 1000 đaka (1500 đaka pohađa te dvije škole), organizirali smo u lipnju ove godine peticiju u kojoj smo od grada tražili premještanje tržnice na neko daleko prikladnije mjesto. S obzirom da smo svjesni da se tržnica ne može preseliti preko noći, tražili smo da u međuvremenu, odnosno  do početka nove školske godine učini bar nekoliko stvari za sigurnost naše djece:  postave prometni redari u toj ulici zbog povećanog prometa i nepoštivanja ograničenja brzine, ili ležeći policajci, da se na staro vrati prometna regulacija,  odnosno ukine promet u dva smjera do škole Eugen Kvaternik čime se dodatno stvara gužva u toj ulici, ukine naplaćivanje parkinga zbog čega je roditeljima  učenika koji pohađaju Juraj Habdelić onemogućen pristup vozilima školi za vrijeme lošeg vremena te zaustavljaju vozilo nasumice, čime se opet ugrožavaju djeca, i da na kraju krajeva napokon naprave nogostup s druge strane pješačkog prijelaza koji je postavljen na glavnom ulazu O.Š. Eugen Kvaternik, što su i po zakonu već odavno trebali učiniti, (pješački završava na travnjaku ispred obiteljske kuće te su djeca prisiljena hodati po ulici, između automobila).

Peticija je predana početkom srpnja, a u kratkom roku prikupljeno je više od 600 potpisa. Do dana današnjeg nismo dobili nikakav odgovor iz Grada! I ne samo da nismo dobili odgovor i da u gradu apsolutno nisu ispunili niti jedan od zahtjeva (čak nisu ni napravili ni traženi nogostup, a radi se o dva metra asfalta), nas   je roditelje i našu djecu na početku školske godine dočekalo novo gradilište u Školskoj ulici!  Gradi se veliki parking (koji će se naravno naplaćivati), a ulaz u parking je ni više ni manje nego iz Školske ulice! Svakomu je jasno da se time još dodatno povećava promet u toj ulici, odnosno dovlači još više vozila i tako dodatno ugrožavaju naša djeca.

Zaprepašteni ignoriranjem naših zahtjeva (nisu se udostojili niti odgovoriti na peticiju)  i nebrigom odgovornih u gradu za sigurnost naše djece mi, roditelji  (i djede i bake),  nećemo odustati jer su u pitanju životi i sigurnost naše djece. Ne želimo čekati da se dogodi tragedija da bi odgovorni reagirali. Bahatost i samovolja koju je pokazal aktualna  vlast  kojoj  očito nije stalo niti do mišljenja niti imaju sluha za opravdanu  zabrinutost njezinih građana, tjera nas na daljnje legitimne građanske akcije, a to je prosvjed koji će biti  održan u Školskoj ulici. Njime želimo poručiti vlasti da roditelji od svoje djece neće odustati  i da ćemo sve poduzeti kako bi u ovom gradu naša djeca  imala sigurno odrastanje u što svakako spada siguran put do škole kao i povr atak iz nje. Nećemo prihvatiti stanje da naša djeca neposredno ispred samih škola ulaze u prometnu džunglu.”